Miss Baksels: Machtig lekker toetje

Wanneer je houdt van banaan en koekjes (oh, en een beetje cacaopoeder), is dit écht een geweldig dessert voor jou! Aangezien het al bijna Kerst is, kun je dit recept ook gemakkelijk gebruiken voor de feestdagen. Het is goedkoop, makkelijk te maken en machtig lekker. Zeker het proberen waard dus.

Wat heb je nodig? (voor 4 toetjes)

  • 250 ml Slagroom
  • 10 Volkoren koekjes (digestive koekjes)
  • 2 Bananen
  • 1 Zakje vanillesuiker

Voor de garnering

  • Cacaopoeder of Nesquickpoeder (dat is iets zoeter)

Wat moet je doen?

  1. Verkruimel één koekje (per toetje) en strooi dit op de bodem van het glas of bakje waarin je het dessert wil doen.nk7_8340
  2. Prak de bananen tot een ‘glad’ mengsel en doe dit samen met de ongeklopte slagroom in een mengkom.nk7_8326
  3. Doe de vanillesuiker ook in de mengkom en klop de slagroom samen met de bananen stijf.
  4. Doe een eetlepel slagroom bovenop de verkruimelde koekjes en verkruimel er nog in. Ook dit koekje strooi je op het dessert.
  5. Als laatste doe je nog wat slagroom bovenop het toetje en zeef je er wat chocoladepoeder overheen. Zelf heb ik een (kerst)figuurtje op het toetje gezeefd, maar dat is puur voor ‘de mooi’.

nk7_8351

nk7_8343

Nooit meer opmerkingen van familieleden waar jouw lekkernijen blijven, want dit toetje is ongelooflijk eenvoudig én niet duur. Voor dit toetje heb ik €3,45 in totaal betaald (voor 4 toetjes).

Tip: als extra garnering kun je nog wat hulstblaadjes (+ rode besjes) op het toetje leggen. Je moet dan niet vergeten om ze goed af te wassen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.