Miss Baksels: Herfstkleurige salade

Oke, de eerste tip die ik je meteen al mee ga geven voordat ik het recept überhaupt op ga schrijven: zoek een (wal)notenboom! Voor deze salade heb je namelijk noten nodig. Zelf heb ik walnoten gebruikt, maar je zou het gerecht ook met hazelnoten of pistachenoten (niet die ene met zout die je ‘s avonds altijd eet) kunnen garneren. Het recept is verder super simpel. Snel te maken, dus erg makkelijk met tijdnood.

Wat heb je nodig voor de overheerlijke herfstkleurige salade?

  • Sla (ik kwam er dus achter dat je super veel soorten sla hebt: ijsbergsla, romasalade, gewassen sla, ongewassen sla, gesneden of ongesneden. De keuze was erg moeilijk, maar kies welke jij lekker vindt!)
  • Slasaus
  • (Gepelde) noten
  • Mandarijntjes (uit blik of vers)
  • 2 eieren

Welke stappen moet je uitvoeren?

  1. Kook de twee eieren en was je sla (als je tenminste hebt gekozen voor de ongewassen sla). Nu kun je de sla snijden en in een bak doen.
  2. Vervolgens giet je slasaus over de gesneden sla en kun je de eieren in plakjes snijden en over de sla verdelen.
  3. Garneer de salade met de noten en de mandarijntjes naar eigen smaak.

Notensalade

Volgens mij is dit het kortste recept ooit, maar het enige waar je eigenlijk lang mee bezig bent, is het kraken van de noten. Verder is dit een erg vullende en gezonde salade, dus perfect als bijgerecht/hoofdgerecht of een gezonde snack om mee te nemen.

Ook lekker: gebruik in plaats van walnoten en mandarijntjes eens pecannoten en appel.

fotosalade2

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.