Miss Baksels: Appelflappen

Hoi!

Voordat ik mijn beste recept ooit laat zien (*kuchkuch*), zal ik me eerst even voorstellen: ik ben Iris en ik kan totaal niét koken. Beetje gek dat ik dan nieuwe kookartikelen ga schrijven, maar voor mij is het een uitdaging!

Het eerste recept dat ik deel is voor appelflappen: het kost geen drol, maar ze zijn echt verrukkelijk. Oh, en wat misschien ook belangrijk is, is dat het niet superveel tijd kost. Ik denk dat ik er ongeveer een kwartiertje mee bezig ben geweest (een perfecte tijd voor de ongeduldigen onder ons die wel lekker willen eten, maar er vooral niet te veel uren in willen stoppen).

Wat je nodig hebt voor deze kleine maar vooral heerlijke appelflappen:

  • 450 gram bladerdeeg
  • 2 appels
  • kaneel
  • (bruine) basterdsuiker
  • 1 ei

Miss Baksels- Appelflappen31. Allereerst zorg je dat je bladerdeeg ontdooid is. – Echt, serieus. Dit is de meest belangrijke stap van het proces. Ik was het vergeten… – Haal de bakplaat uit de oven, leg er een bakpapiertje op en verwarm de oven voor zoals op het pakje met bladerdeeg beschreven staat.
2. Snij de twee appels in kleine blokjes en klop het ei apart in een bakje los.
3. Leg de plakjes met bladerdeeg op je bakplaat en bestrijk ze met het losgeklopte ei.
4. Je kunt nu de blokjes appel verdelen over de plakjes bladerdeeg, maar zorg wel dat ze niet te ‘vol’ zitten.

Miss Baksels-Appelflappen2 5. Per plakje met bladerdeeg kun je 1,5 theelepel met suiker en 1 theelepel met kaneel over de appelstukjes strooien.
6. Vouw het bladerdeeg nu schuin dubbel zodat je een driehoek hebt en druk de randen aan met een vork voor een professioneel effect. (Haha, dit was ik ook vergeten…)
7. Bestrijk als laatste de appelflappen met het overgebleven ei-mengsel en leg ze in de oven. Voor de baktijd volg je de instructies op het bladerdeegpakje.

Echt, oprecht: mijn appelflappen zien er niet (professioneel) uit, maar ze zijn hemels. Zeker het proberen waard dus (vooral als het zelfs mij ook lukt)!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.