Micro-jobbing: de makkelijkste manier om geld te verdienen ooit

Studenten en geld. Het is een perfecte match. We hebben het zo hard nodig, maar we zijn soms te druk om er aan te kunnen komen. Maar wat nou als je je loze tussenuren, je lange treinrit of je wachttijd bij de tandarts kunt benutten om een extraatje te verdienen? Hebben we je aandacht? Lees dan gauw mee.

Het is namelijk echt mogelijk. Uitzendorganisatie Timing heeft namelijk het concept ‘micro-jobbing’ geïntroduceerd op de Nederlandse arbeidsmarkt. Wat is dat micro-jobbing dan? Via Ask & Task kun je op elk gewenst moment tegen betaling kleine taakjes uitvoeren. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is je smartphone. In korte tijd kun je hiermee een klein bedrag verdienen. De vergoeding kan oplopen tot €2,- per opdracht en je bent gemiddeld zo’n 5 tot 10 minuten per taak kwijt. De taken die worden aangeboden zijn bijvoorbeeld vragen over je mening of je gevoel: dingen die niet door computers gedaan kunnen worden. Denk aan panel-onderzoeken en marktonderzoeken.

In de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk is micro-jobbing al langere tijd populair. Voordelen? Het is laagdrempelig en iedereen die wil kan meedoen. Er zit geen leeftijdsgrens aan gebonden. Het is geen vervanger voor ‘gewoon’ werk, maar wel een fijne bijverdienste. Ideaal voor studenten dus.

Aan wat voor taken moet je dan denken? Het varieert van meedoen aan panel-onderzoeken tot het categoriseren van producten, het toekennen van emotie aan fotomateriaal voor beeldbanken, of marktonderzoeken ten behoeve van arbeidsmarktcommunicatie.

En tot slot: hoe gaat het in zijn werk? Registreer je via Ask & Task. Via enkele muisklikken word je gekoppeld aan een aanbieder van een taak. Als micro-jobber krijg je na afloop van iedere taak een bedrag toegekend en bepaal je helemaal zelf wanneer je jouw opgebouwde saldo wil laten uitbetalen.

Is micro-jobbing iets voor jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.