Maartens Grote Pollepel: Pizza maken voor dummies

Zomerse tortilla pizza met mozzarella, zalm, basilicum en rucola. Je hebt slechts 15 minuten nodig om ‘m te bereiden! Chilll!

Zelf brood maken is een crisis. Dat geldt ook voor pizzadeeg. Het is lekker als je het zelf maakt, maar er gaat zo veel tijd in zitten. Die tijd kan je als student nuttiger besteden door in de kroeg bier te gaan drinken. Voorgefabriceerde pizzabodems smaken daarentegen ook nog eens nergens naar. Al proberen ze je wel te verleiden om het te kopen door op de verpakking te zetten: ‘Vers afgebakken’. Jaaa snol, duhhh. Het je ooit iets niet vers afgebakken dan? Dat het al twee weken in het ‘vers’-vak ligt te rotten zetten ze er niet bij. Maar wat als je in de zomer toch zin hebt in lekkere pizza, maar je geen zin hebt om lang in de keuken te staan? Of om een hele pizza naar binnen te werken?

Hierbij een recept om toch snel een kleine ‘doch’ smakelijke pizza te maken.

Wat heb je nodig:

  • 4 kleine/grote tortillawraps  (de grootte ligt aan de honger die je te stillen hebt)
  • 1 bosje basilicum
  • Pak gerookte zalm van 100 gram (voor de grote tortillawraps heb je iets meer nodig)
  • 2 bollen mozzarella
  • Zakje rucola (dat is groente, voor de mannen die het niet kennen)

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de wraps op de bakplaat en bestrijk de tortilla’s lichtjes met olie.
Tip: Normaal bestrijken mensen hun eten vaak met water voordat ze het in de oven stoppen. Door het met olie te bestrijken in plaats van water, wordt het nog knapperiger!). Verdeel de plakken zalm over de tortilla’s. Bestrooi ze hierna met de basilicum. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel deze als laatste ook over de tortilla’s. Stop ze in de oven en wacht vervolgens circa 4 minuutjes (of tot de mozzarella gesmolten is). Haal je ‘versgebakken pizza’s’ uit de oven en verdeel de rucola erover. En je bent klaar!

Uiteraard kan je er vanalles op doen. Het is natuurlijk pizza. Dit recept is in ieder geval ideaal voor in de zomer met een Radler erbij. Ook perfect voor bij de barbecue of als zomerse lunch.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.