Hoe jij dit schooljaar gaat overleven – WELCOME BACK!

Het schooljaar is weer begonnen en dat is natuurlijk het moeilijkste ooit. Het lijkt net alsof je vier maanden vakantie hebt gehad, terwijl dat er in werkelijkheid maar één was. Ook totáál geen zin om weer te starten met een nieuw jaar? Lees dan hier hoe jij dit schooljaar gaat rocken!

jamie-taylor-110195

  1. Wees lief voor jezelf. Haal koffie of een taartje als je daar zin in hebt, want in het begin van het schooljaar hebben we het allemaal moeilijk. Schuldgevoelens over dat taartje zijn totaal niet nodig, dus verwen jezelf.
  2. Creëer een ritme. Na een geweldige vakantie zullen we toch weer moeten beginnen aan school. Het makkelijkste is om meteen een ritme te creëren. Sta elke dag rond dezelfde tijd op en hou je ook aan een ‘bedtijd’. Zo kun je super productief zijn in de vroege uurtjes als je eens wat later naar school moet.
  3. Eet gezond. We weten allemaal stiekem wel hoe belangrijk het is om gezond te eten natuurlijk, maar doe het ook! Het is misschien in strijd met ‘jezelf verwennen met een taartje omdat je het zo moeilijk hebt’, maar als je voor 80% gezond eet en die laatste 20% besteed je aan één taartje, is er niets aan de hand. Als je gezond eet, voel je je sneller goed en fit en als gevolg daarvan heb je het gevoel dat je de hele wereld aankunt. Ontzettend belangrijk als je drie uur college hebt.michal-grosicki-226082
  4. Haal je boeken op tijd! Misschien heb je geen boekenlijst gekregen en moet je wachten tot de eerste les van de docent. Maar wacht er niet te lang mee. De kans is groot dat de boeken uitverkocht zijn als je ze pas over twee weken bestelt. Je wilt natuurlijk niet dat je planning in de soep loopt! Toch te laat? Kijk of je ze van iemand over kunt kopen door bijvoorbeeld een berichtje te plaatsen in de Facebookgroep van Christelijke Hogeschool Ede.
  5. Vind een manier waarop jij het fijnst aantekeningen maakt. Zeker aan het begin van het schooljaar is het belangrijk om meteen goed te beginnen. Als je de aantekeningen terugkijkt van het college waar jij je twee uur op geconcentreerd hebt en je begrijpt er helemaal niets van, is dat natuurlijk erg zonde. Dé manier vinden helpt! Zo kun je alleen steekwoorden opschrijven, maar je kunt ook het college opnemen zodat je het later in alle rust kunt terugluisteren (check even bij de docent of hij/zij dat goed vindt). angelina-litvin-32188
  6. Maak een planning. Het is misschien een beetje overrated, maar het helpt echt heel goed. Daarbij is het ook leuker om minder vakken op een dag te leren, zodat je nog meer tijd hebt voor leuke dingen.
  7. Over leuke dingen gesproken: doe niet teveel naast je schoolwerk. Natuurlijk, je moet goed je best doen en je wilt straks misschien wel het allerbeste cv hebben, maar je moet ook de tijd nemen om uit te rusten. Zoals uit onderzoek blijkt, krijgen steeds meer studenten een burn-out en dat wil je echt niet.
  8. En als laatste: hou AdRem in de gaten! Like de Facebookpagina en blijf op de hoogte van de allerleukste artikelen én filmpjes om je schooljaar te overleven :).

 

Heel veel succes en vergeet niet: het is alweer bijna herfstvakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.