Het Perfecte Plaatje – Tussen kunst en niets

In deze rubriek onderzoekt Savannah of een tentoonstelling die nu te zien is een bezoekje
waard is. Is het kunst, of is het niets?

Het Perfecte Plaatje
Museum Hilversum
13 december 2017 – 1 januari 2018

Als jij het RTL-programma ‘Het Perfecte Plaatje’ volgt, dan is dit erg interessant! Tijdens dit programma gaan acht verschillende Nederlanders de strijd aan om het perfecte plaatje te schieten. Deze foto’s worden beoordeeld door top fotografen als William Rutten en Cynthia Boll. In het museum zijn niet alleen de winnende foto’s te zien, maar ook de meest bijzondere, mooie, prachtige ‘unseen’ foto’s van de acht kandidaten: Tygo Gernandt, Isa Hoes, Monique Smit, Gordon Heukeroth, Roel van Velzen, Vivian Reijs, Estelle Cruijf en Giel de Winter.

photographer-2959776_1920

Als je het programma niet hebt gezien lijkt mij de voorstelling ook interessant. Want heel veel BN’ers lijken goed te zijn in verschillende dingen waarover  je je steeds blijft verbazen. Maar kunnen ze wel een beetje fotograferen? Is het wel zo makkelijk? Je staat bij deze voorstelling misschien iets meer stil bij het werk als je het programma wel hebt gezien, jij weet immers hoeveel moeite de kandidaten voor een foto hebben moeten doen. Daardoor waardeer je het werk wellicht sneller dan bij een andere foto-expositie. Ook kun je je afvragen wat nu wel of niet een goede foto is, welke foto’s een verhaal vertellen en ons nieuwsgierig weten te maken of te verrassen.

Ben jij benieuwd geworden naar die BN’er-foto’s? Check dan de link bovenaan in de naam. Elke dag is er om 14 uur een rondleiding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.