MissBaksels versus Chew: Luxe broodje rosbief

Ondanks het vele aanbod aan broodjes op school, heb ik toch een paar lievelings ‘etenswaren’. Een broodje met rosbief (en ei!) is daar één van. Vandaar ook dat ik vandaag besloot om de uitdaging aan te gaan met dit broodje. Rosbief kan namelijk best prijzig zijn voor een simpele lunch, dus vandaag een luxe broodje! Ook wel eens lekker. Het doel is natuurlijk om goedkoper uit te zijn dan de prijs die je er normaal gesproken voor zou betalen. Zou het lukken?

Broodje van Chew

Wat heb je nodig?

 • Meergranen stokbrood (of wit, dat kan natuurlijk ook en dan ben je een stukje goedkoper uit)
 • Plakjes rosbief
 • Een gekookt ei
 • Rucola
 • Mayonaise/boter
 • Zout & peper

Wat moet je doen om dit broodje te maken?

 1. Bak het stokbrood af of (als het al afgebakken is) en snijd hem door de helft. Ook is het handig om je ei alvast te koken als je dat nog niet gedaan hebt.
 2. Besmeer het broodje met een (beetje) mayonaise of boter zodat het beleg blijft ‘plakken’.
 3. Leg de plakjes rosbief op het broodje. Zelf gebruikte ik ongeveer vier plakjes voor een half meergranen stokbrood. Je zou ook meer kunnen gebruiken als je dat lekker vindt.
 4. Snijd het gekookte ei in plakjes en verdeel die ook over het broodje. Ook kun je er nu wat peper en zout op besprenkelen. Op deze manier proef je het straks het meest.
 5. De allerlaatste stap is het toevoegen van de rucola. Naar mijn mening maakt dit het écht af!

Eetsmakelijk!

Nu is de grote vraag natuurlijk: hoeveel heeft dit broodje mij gekost? Ik zal je niet langer in spanning houden en het gewoon onthullen. In totaal was ik €1,65 kwijt voor één broodje! Wat een prijsverschil toch weer. Het leukste is natuurlijk weer dat dit voor één broodje was en dat je er natuurlijk meerdere kunt maken van de ingrediënten die je overhoudt. Hartstikke leuk én lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.