Straatbeeld op de CHE: OPWEKKINGSPECIAL

Het Pinksterweekend is weer achter de rug; een weekend dat regenachtig begon maar eindigde met heerlijke zonnestralen. Samen met vele andere CHE’ers zat ik op Opwekking, het bekende festival voor christenen uit heel Nederland met zo’n twintigduizend kampeerders en zestigduizend daggasten. Tijdens het inpakken van mijn koffer rees bij mij al de vraag: wat doe je aan tijdens zo’n weekend? Iets wat kampeer- en hitteproof is lijkt een goede keuze. Hoe hebben andere CHE’ers dit aangepakt?

Ik vroeg aan drie leuke CHE-studenten hoe zij het hebben aangepakt met hun outfits, terwijl Trinity op de achtergrond uit de boxen knalde. Uiteraard zitten er ook weer hele goede tips voor jou bij, dus blijf vooral lezen!

 

 Hiske (Verpleegkunde) 

“Er komt hier niet veel van slapen, door de leuke dingen en de kou ‘s nachts, dus ik heb vanmorgen maar even uitgeslapen. Maar toen ik daarna in mijn tas zocht naar kleding heb ik gewoon iets makkelijks gepakt en ben ik aan de slag gegaan met inpakken. Daar was deze outfit ook wel makkelijk voor. Ik heb er van het weekend ook niet de hele tijd heel charmant bijgelopen maar dat hoeft ook niet, want iedereen is hier toch wel aardig en doet ook makkelijk met kleding. Ik had lekker hoogopgetrokken hartjessokken aan, het kan allemaal.”

Tip van Hiske: “Neem een kruik en veel fleecedekens mee voor de nacht. Het is zo koud! En doe verder niet te moeilijk over je outfit op Opwekking, heel veel mensen houden het simpel.”

 

 

De centrale plek op Opwekking

Klaas (Social Work) 

“Vanmorgen vroeg ik me eerst af waarom het zo’n bende was. Al mijn spullen en kleding lagen door elkaar. Echt iets van kamperen in het algemeen. Opwekking vond ik heel erg leuk, een hele fijne groep dit jaar. Ik heb vandaag voor praktische kleding gekozen, met hoofdbedekking tegen de zon. Dat kan een hoop schelen namelijk.”

Tip van Klaas: “Zorg dat je praktische kleding hebt op Opwekking waar je veel kanten mee op kan. Zoals veel laagjes en hoofdbedekking tegen extremere temperaturen. Zorg ook dat je laat zien wie je bent!”

 

 

Christa (Verpleegkunde)

“Ik had vanmorgen meteen wel door dat het heel warm zou worden vandaag, dus ik dacht ik doe mijn jumpsuit aan. Die zit ook lekker comfortabel. Dat is wel handig, ook met het inpakken dat vandaag weer moet gebeuren.”   Christa komt graag op Opwekking: “Ik vind de sfeer gewoon heel leuk en er zijn veel mooie momenten. Zo heb ik in de gebedstent echt mooie dingen meegemaakt, dat vond ik echt het mooiste moment van Opwekking.”

Tip van Christa: “Doe vooral lekker aan wat je zelf wil en trek je niet teveel aan wat anderen van je vinden. Je hoeft niet per se het allermooiste aan, zorg er ook voor dat het lekker zit.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.