Een frisse start!

Zo, daar is hij dan. De nieuwe website. Wat is ‘ie mooi geworden, hè? Ook mijn tech-hartje gaat er sneller van kloppen. Ad Rem Online heeft duidelijk een frisse start gemaakt. Ook voor onze smartphones is het af en toe nodig om een opfrisbeurt te krijgen. Daarom vandaag in Ad Rem Tech: Een frisse start voor jouw smartphone.

Tip 1: Gooi eens wat apps weg

Kijk, ik begrijp dat je apps als Facebook, Instagram en Snapchat niet zo maar van je telefoon gooit. Maar, heb jij bijvoorbeeld Shazam nog op je telefoon, of Candy Crush en soortgelijke spelletjes die je nooit meer speelt. Ga dan eens echt goed door de lijst heen, ik weet zeker dat je dan een veel schonere telefoon krijgt. Om te kijken welke apps hoeveel opslag gebruiken ga je, bij Apple, naar Instellingen Algemeen Beheer opslag. Voor de Android-gebruikers: In de instellingen staat vast ergens ‘Apps‘ of ‘Opslagruimte‘. Klik daarop.

Tip 2: Sla foto’s en video’s op in de cloud

Foto’s, foto’s, foto’s. Hoeveel heb jij er op jouw telefoon? Honderd foto’s? Of moeten daar nog wat nulletjes aan vast? Één foto maakt nog niet per se een volle telefoon, maar hoe meer je er neemt…. De oplossing: sla je foto’s op in de cloud. Met een iPhone krijg je die mogelijkheid via iCloud, waar je 2GB aan foto’s in de cloud mag opslaan. Is dat nog niet genoeg, dan krijg je voor 99 cent per maand wat extra MB’s. Maar, er is ook een gratis alternatief. Met Google Foto’s (zowel voor iOS als voor Android) kun je gratis en onbeperkt foto’s op een hoge kwaliteit bewaren. Het enige dat nodig is? Een telefoon, de app en foto’s.

Zet je ‘automatisch synchroniseren‘ aan, dan gaat alles vanzelf. Bovendien kun je direct de oude foto’s uit je bibliotheek weggooien. Goed geregeld! Doe jij het op een andere manier? Laat het even weten!

Tip 3: Gooi elke week de Facebook app even weg en installeer opnieuw

De laatste tip komt echt van mij, en van mij alleen. Gooi elke week de Facebook app even weg, en installeer hem opnieuw. Je zult zien dat de app in een keer veel kleiner is. Dat scheelt wel zeker wat aan opslag.

 

One reply on “ Een frisse start! ”
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.