Doe jij mee met deze bizarre dagen? – Happy Weekend Vibes #3

Er zijn 365 dagen in het jaar. Maar wist je dat alle dagen een speciale naam of gebeurtenis hebben gekregen? Iedereen kent de basics van Kerst, Pasen, Halloween tot aan moeder- en vaderdag. En soms krijg je weleens hele bijzondere dagen mee met hele mooie, bizarre en gekke betekenissen! Dus, wat biedt dit weekend ons?

breast-cancer-2773774_1920
No Bra Day?
Vandaag (13 oktober) is het No Bra Day. Klinkt niet echt gewoontjes, maar deze dag is er niet voor niets! Het keert zelfs jaarlijks terug. Op No Bra Day worden vrouwen uitgedaagd om geen bh te dragen om vervolgens aandacht te vragen voor borstkanker en ook om fondsen te blijven stimuleren om onderzoek te blijven te doen naar borstkanker. Daarnaast kan deze dag een vrouw haar visie op haar borsten doen laten veranderen. Borsten zijn namelijk een van de belangrijkste identificaties, visueel gezien, van wat een vrouw een vrouw maakt. Als een vrouw haar borsten moet laten verwijderen als een gevolg van borstkanker, kan dit leiden tot depressies en problemen met haar zelfbeeld. Daarom vinden veel mensen het belangrijk om jaarlijks een statement te maken op deze dag.

Maar waarom gaan vrouwen dan daarvoor geen bh dragen op deze dag? Vrouwen die tegen borstkanker hebben gevochten dragen vaak een prothese om het feit dat ze geen echte borsten meer hebben en deze leegte te verbergen. Zij kunnen niet een dag geen bh dragen zonder dat het opvalt dat er niets meer is. Als jij op 13 oktober geen bh draagt kun je aandacht vragen voor borstkanker en jezelf en andere vrouwen waarschuwen voor de gevolgen van de ziekte borstkanker.

hidden-594142_1920

Kaal
Toupetjes, pruiken, haargroeimiddel… Als je dit hoort denk je niet meteen aan iemand met een volle bos haar, toch? Onze maatschappij houdt zich al tijden bezig met het verzinnen van oplossingen voor het ‘verstoppen’ van een kaal hoofd. Maar waarom moeten deze mensen elke dag hun hoofd voorzien van iets? Daarom is er een (ja, echt, echt waar!) Be Bald And Free Day op 14 oktober.

Deze dag is een viering voor alle mannen en vrouwen die het aandurfden om kaal te gaan. Deze mensen zijn geen zwakkelingen, integendeel, ze zijn juist full of power! Denk maar aan Bruce Willis, Sean Connery of Michael Gorbachev, een Russische leider die meewerkte aan de val van de Berlijnse Muur. Maar ook vrouwen als Britney Spears en Sinead O’Connor durfden het aan om (gedeeltelijk) kaal te gaan. En denk maar eens aan al die mensen, jong en oud die een onvrijwillig kaal werden als gevolg van een nare ziekte. Deze dag is dus voor al deze mensen. Dus: alle toupetjes, hoedjes en pruiken af zaterdag and shine bright like a (bold) diamond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.