Dit mag je niet vergeten voordat je op vakantie gaat

Zomervakantie. Wie is er niet aan toe? Misschien ga je deze zomer lekker feesten op een Grieks eiland, luieren op het Turkse strand of gezellig met je ouders mee kamperen in Frankrijk. Maar voordat je in gedachten al met een cocktail aan het zwembad ligt, moet je eerst deze 11 dingen doornemen voordat je weg gaat. Daarna kan je onbezorgde vakantie beginnen!

 1. Een inpaklijst > Niets is zo vervelend als bij je vakantiebestemming aankomen en ontdekken dat je je zwembroek, sportschoenen of tandenborstel bent vergeten. Op internet zijn veel kant en klare checklists te vinden die je zelf kunt aanvullen. Zo weet je zeker dat je niets vergeet.
 2. “Ik ben er even niet…” > Heb je een baan waarbij je veel communiceert via de telefoon of mail? Stel een automatisch antwoord of voicemail in zodat mensen die jou proberen te bereiken weten dat je tijdelijk afwezig bent.
 3. Aaaand it’s gone… > Vergis je niet, in studentenhuizen wordt ook ingebroken. Regel daarom iemand die je brievenbus leegt en stel je buren op de hoogte van je vertrek. Nog beter: laat iemand anders tijdens je vakantie in je kamer slapen.
 4. Een reisverzekering afsluiten > Geloof mij, hier ga je geen spijt van krijgen. Een reisverzekering kost maar een paar euro per maand en je lieftallige kindjes (lees: laptop, tablet en telefoon) zijn verzekerd tegen schade.
 5. Belangrijke telefoonnummers en adressen noteren > Voor het geval je je been breekt, je pinpas wordt gestolen of je je oma een kaartje wil sturen.
 6. Auto inventaris > In Frankrijk is het verplicht om blaaspijpjes in je auto te hebben liggen, in Duitsland kun je op sommige plekken alleen rijden met een milieusticker. Op de website van de ANWB vind je alle informatie over wat je verplicht mee moet in je auto en welke reisdocumenten verplicht zijn.
 7. Tijdens-de-reis-bagage > Ga je met het vliegtuig? Zorg dan dat je alles wat je tijdens de reis nodig hebt in je handbagage stopt. Voor in de auto is het ook handig om een tas te hebben waar je elk moment bij kunt, zonder dat je de hele achterbak door moet spitten.
 8. Vergeet dit jaar verdorie nou niet je telefoonoplader in je koffer te stoppen voor je de deur achter je dicht trekt.
 9. It’s all about the money > Check van te voren hoeveel geld je per dag in een land kunt opnemen. Vergeet niet wat contact geld mee te nemen. Ga je dit jaar samen met vrienden op vakantie? Maak dan bijvoorbeeld een gezamenlijke pot, zodat jullie tijdens de vakantie niet hoeven te kibbelen over geld. Gaan jullie met de auto? Spreek dan met elkaar af hoe de kosten verdeeld worden bij bijvoorbeeld schade of boetes.
 10. EHBO-kit > Maak een pakketje met pleisters, pijnstillers, een tekentang, neusspray en antimuggengel. Hier vind je een complete lijst.
 11. Bestemming alvast verkennen > Is niet noodzakelijk, maar wel heel erg leuk. Verken alvast via Google leuke shopstraatjes, koffietentjes en uitgaansgelegenheden.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.