De 10 best betaalde bijbanen

Hoeveel tijd besteed jij aan bedenken hoe je snel aan veel geld kunt komen? Grote kans dat je ‘s avonds in bed piekert over wat een arm studentje je eigenlijk bent. Wil je daar verandering in brengen? Lees dan gauw verder, want dan weet je naar welke bijbaan je binnenkort moet solliciteren!

1) Dagjeswerk

Salaris: Van 8 tot 16 euro 
Van het uitdelen van een nieuwe smaak frisdrank in de stad tot het tellen van verkeer en surveilleren bij examen. Het is vaak makkelijk werk en zeer lucratief. Schrijf je in bij zoveel mogelijk (online) uitzendbureaus. Tip: maak een aparte mail aan voor de overload aan mailtjes die je daarna zult krijgen…

 2) Studentchauffeur

Salaris: ongeveer 10 euro per uur

Heb je je rijbewijs langer dan een jaar? Dan kun je studentchauffeur worden. Meestal haal je mensen op of breng je mensen thuis en moet je zelf daarna met het OV terug naar huis (= geld verdienen terwijl je studeert). Je kunt soms ook auto’s transporteren door het hele land.

3) Eigen YouTubekanaal

Salaris: verschilt (maar EnzoKnol verdient zo’n 350k per jaar…)

YouTube betaalt je simpelweg voor het maken van filmpjes over iets waar jij veel verstand van hebt of goed over uit kan leggen. Je krijgt per kijker betaald. Naast de betalingen van Youtube wordt vaak het meest betaald door het in beeld brengen van (vaak leuke) producten die jij aan je kijkers demonstreert.

4) Sample erop los voor een reclamebureau

Salaris: ongeveer 10 euro per uur
Om reclame te maken voor hun producten geven bedrijven vaak gratis producten weg zoals gratis cola, wasmiddel en kranten. En jij kan dit uitdelen voor hen. Een leuke baan in de zomer wanneer de zon schijnt.

5) De riant betalende zorgsector

Salaris: tussen de 9-15 euro. Bonus: Onregelmatigheidstoeslag.
De zorg betaalt aardig goed. Op zondag en feestdagen krijg je vaak 200% betaald. Ziekenhuizen zoeken mensen die maaltijden klaarzetten of het archief bijwerken. Of ga aan de slag als nachtwerker in een slaap- of waakdienst bij een zorginstelling of in het ziekenhuis.

6) Kantoorwerk

Veel bedrijven betalen vrij goed voor het doen van administratieve klussen (op de computer) zoals het verwerken van gegevens. Vaak kun je na je studie blijven plakken als je studierichting bij het bedrijf past.

7) Werken op evenementen

Salaris: 8-12 euro. Bonus: fooi en wellicht een mooi concert in de pauze.
Hoe leuk? Gratis op Festivals staan en de heerlijke sfeer meemaken én nog geld verdienen ook. Vaak werkt dit ook via uitzendbureaus of websites voor promotiewerk.

8) Au-pair

Salaris: ongeveer 12 euro per uur.

Oppassen is helemaal 2017. Vaak start je wanneer de kinderen uit school zijn, tot ze op bed liggen. Soms doe je tegelijk ook huishoudelijk werk en krijg je hier extra voor betaald.

9) Tuinen aanleggen

Salaris: ongeveer 10 euro per uur
Tuinen aanleggen in opdracht van een hoveniersbedrijf betaalt naar verhouding beter dan het plukken of snijden van groenten in een kas. Het voordeel is dat je buiten werkt en dat het afwisselend werk is.

10) Bellen, bellen, bellen

Salaris: 9 tot 16 euro per uur. Bonus: leuke bonussen in de vorm van geld of een Ipad.
Callcenters. Het lijkt eentonig, maar je krijgt veel verschillende mensen aan de lijn. Je verkoopt of helpt klanten bij een Klantenservice. Het kan een pittige job zijn omdat je te maken kan krijgen met mensen die niet op jou zitten te wachten of die lastige klachten hebben. Maar doe je het goed, dan levert het vaak fijne bonussen op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.