Binnen 15 minuten klaar: Banaan van de barbecue met chocola

Het is lekker weer, je hebt een barbecue geregeld voor je huisgenoten, en dan… F*CK! Vergeten een toetje te halen. Geen paniek. Met een banaan, suiker en wat chocola in huis, kun je alsnog iets fabriceren dat menig smaakpapil zal strelen.

Banaan van de barbecue 

Ingrediënten:

  • Banaan in schil (pas op, ga er niet op zitten)
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • Rum of amaretto (1 eetlepel per banaan)
  • Reep pure chocolade

Bereiding:

Maak in de holle kant van de banaan (met schil) over de lengte een snee. Vervolgens maak je deze wat open en vul je de banaan met stukjes pure chocolade. Duw de snee weer dicht, wikkel de banaan in aluminiumfolie en leg deze vervolgens op de BBQ. Laat hem er 15 minuten op liggen, zodat deze zacht wordt. Als je hem eraf haalt, moet het voelen alsof er pudding in zit. Haal nu voorzichtig het aluminiumfolie eraf en schenk er eventueel 2 eetlepels rum of amaretto in. Of strooi er nog wat basterdsuiker overheen.

Opdienen met schil er nog omheen!

Mocht je het toetje niet vergeten zijn en je dit recept alleen maakt omdat het super lekker is, doe er dan een bolletje ijs bij!

Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.