Back to school – 6 tips!

School is weer begonnen, YAY! Misschien was dit niet de eerste kreet die je slaakte toen je dacht aan je eerste schooldag. Jouw kreet leek vast meer op een van de termen waarmee we ook wel onze ontlasting aanduiden. POEP! KAK!

Maar niet getreurd. School is eigenlijk hartstikke fijn. Zoals het cliché luidt: je moet er zelf wat van maken. En dat gaat jou met onderstaande tips zeker lukken. Toi toi toi!

  1. Wees goed voorbereid. Je kent het wel: koop een leuke agenda, zorg dat je alle boeken in huis hebt en neem een flinke lading snoep mee naar college om wakker te blijven.
  2. Breng verandering aan. Vaak is voor studenten niet 1 januari hét moment om goede voornemens werkelijkheid te maken, maar juist het begin van een schooljaar. Wat wil jij dit jaar écht graag doen? Neem een abonnement op de sportschool om je vakantiekilo’s kwijt te raken, kook minstens 1 keer per week zonder pakjes en zakjes, zoek een penvriendin, ga detoxen, begin een blog… Dit heeft indirect ook met je schoolprestaties te maken: leuke dingen doen motiveert, stimuleert en zorgt ervoor dat je beter in je vel zit.
  3. Denk na over je verwachtingen en doelen. Wat wil je dit jaar anders doen ten opzichte van vorig jaar? Als je je doelen helder voor ogen hebt, wordt het makkelijker ze te halen. Daarnaast kun je dit direct verwerken in die vervelende en altijd terugkerende POP’s en PAP’s… Twee keer voordeel dus!
  4. Maak je niet te druk. Leg de lat voor jezelf niet te hoog. Zorg voor voldoende ontspanning naast je schoolwerk, maar geef jezelf ook voldoende tijd om weer in het schoolritme te komen. Het kan een kwestie zijn van opnieuw ontdekken wat je leerstijl is (doe de test op https://www.123test.nl/leerstijl/) en je gedrag en planning hierop aanpassen. Daarnaast: besef dat het een voorrecht is om naar school te mogen gaan… (hoor je nou je moeder praten?!)
  5. Zorg ervoor dat je dit jaar niet alles op het laatste moment moet doen en je binnen een maand diverse college’s skipt omdat je zo moe/gestrest/hopeloos bent. Bekijk onze tips om een goede planning te maken nog eens: https://www.adremonline.nl/lifestyle/hoe-je-een-to-do-lijstje-maakt-dat-wel-werkt
  6. Plan leuke uitjes om naar uit te kijken, of boek alvast een vakantie. Dan zijn die eerste paar maanden zo om!

Tot slot: het schooljaar betekent ook weer lekker ouwehoeren met klasgenoten, bier drinken na college, met elkaar een studentenmaaltijd naar binnen werken, zoveel mogelijk korting proberen te scoren, tot laat gebruik maken van de pc’s op school, enzovoorts. Vergeet niet daarvan te genieten! Voor je het weet zit je 5 dagen in de week achter de computer op kantoor een kantinehap naar binnen te proppen en je zorgen te maken over je functioneringsgesprek. Dan is zo’n POP-presentatie lang zo erg nog niet toch?!

One reply on “ Back to school – 6 tips! ”
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.