5 x Probeer dit eens vol te houden

We doen genoeg dingen die niet goed voor ons zijn. Twee ijsjes op één dag eten bijvoorbeeld. Of wijn gebruiken als middel om je lichaam te hydrateren. We zijn dan ook altijd op zoek naar tips, trucs en hacks om ons leven een beetje beter of leuker te maken, maar we passen ze vaak alleen toe als ze ons niet teveel moeite kosten. Onderstaande tips zijn goed voor je, maar vergen wel wat doorzettingsvermogen. Ga ervoor en je zult merken dat je er daadwerkelijk baat bij hebt. Let’s do this!

  • Koud douchen: Geloof me, het is de eerste seconden even doorbijten, maar het is oh-zo goed voor je lichaam. Waarom? Het stimuleert je bloedsomloop, zorgt voor een strakkere huid, het geeft je een energieboost (lekker wakker worden) en zorgt voor minder uitdroging van je (hoofd)huid. Ze zeggen zelfs dat afvallen en sporten beter gaat als je regelmatig koud doucht. Tip: zet de kraan steeds wat kouder zodat je geleidelijk aan went.|
  • Je oma en/of opa regelmatig bellen: Oké, misschien krijg je keer op keer te horen dat je oma roze handzeep bij de Bingo heeft gewonnen, maar regelmatig een telefoontje (nu het nog kan) zal je grootouders goed doen. Ze zullen jou niet gauw bellen om te vragen hoe het met je gaat, omdat ze je niet tot last willen zijn. Vertel wat over hoe het op school gaat, je bijbaan, het studentenleven en onderhoud het contact zo een beetje.
  • Je schoenen poetsen/inspuiten: Leuk die hippe witte sneakers, maar ze worden wel heel gauw vies. Toch schiet het schoonmaken of inspuiten van je schoenen (tegen vocht en vuil) er vaak bij in. Probeer dit toch regelmatig te doen, dan heb je er langer plezier van. Maak ze schoon voor je ze aantrekt of zet het desnoods in je agenda.
  • Avocado’s eten: Ze lijken het nieuwe wondermiddel: avocado’s bevatten goede vetten, vezels en vitaminen. Ze beschermen je tegen ziektes en kwaaltjes en houden je hart gezond. Avocado’s mogen dan duur zijn, maar als je een ander product nou eens skipt (denk aan je vrijdagavondchips, echte Coca-Cola en wekelijkse maaltijden via Thuisbezorgd), past het prima in je budget. Doe ze door een salade, op je brood/cracker of maak er guacamole van.
  • Last but not least: Insmeren voordat je de zon in gaat… Ontken het maar niet, je weet dat dit belangrijk is (iets met huidschade en vergrote kans op huidkanker) maar toch doe je het niet. Omdat je zonnebrandcrème te duur vind, het goedje vindt plakken, je jezelf vergeet in te smeren of omdat je denkt dat je bruiner wordt zonder.  Voor argument 1: Koop een flesje van Kruidvat eigen merk. Argument 2: Koop een spray of zeur niet zo. Argument 3: Leg je zonnebrandcrème op een plek waar je hem kan zien in plaats van achterin je kast en stop een miniverpakking in je tas. Argument 4:

giphy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.