Vloggende Eef Studentenleef op YouTube

“Heehallo! Wat leuk dat je kijkt naar deze nieuwe video,” zo begint Evie Langeveld (19) haar nieuwste YouTube-video onder de naam EEF. Met haar enthousiaste lichaamsgebaren, heldere stem en stralende ogen weet ze van elke video een feestje te maken. Vrolijk vertelt ze over het startende YouTube-kanaal tijdens ons gesprek via beeld en geluid.

“Ik houd ervan om me met filmen bezig te houden. Zelf kijk ik graag naar studentenvlogs waardoor het me een leuk idee leek om dit zelf ook te gaan doen. Elke week publiceer ik een vlog waarin ik de mensen een kijkje geef in mijn eigen leven,” vertelt ze enthousiast. Zo maakte ze een vlog over de koningsdag met haar ouders en publiceerde ze een unboxingvideo waarin ze de inhoud van een doos met producten liet zien.

Journalistiek
Haar recentelijke avontuur met YouTube begon met twee video’s die ze maakte vanuit haar opleiding Journalistiek. Lachend vertelt ze hoe dit is ontstaan: “De eerste video die ik maakte, was voor een creatieve opdracht. Samen met een klasgenoot maakte ik een rap en schoten we hier beelden voor. Dit werd positief ontvangen. De tweede video is ontstaan door de coronacrisis. De radio en tv-producties die we op school maakten voor Omroep Ede gingen niet meer door. Als alternatieve opdracht maakte ik een ‘spoken word’.” Ze glimlacht bij de gedachte hieraan. Ook deze video, waarin Evie een mondelinge overdracht doet in een soort dichtvorm, werd goed ontvangen. “Uiteindelijk ben ik hiermee door gegaan. Ik vind het leuk om ervaring op te doen met ideevorming en monteren. En ik vind het vooral gewoon echt heel leuk! Het is voor mijn ontspanning en ik vind het leuk om te merken dat er behoefte aan is.”

‘Ik ben echt mezelf in mijn video’s. Ze zien echt Evie’

Reacties
Dat Evie veel reacties krijgt op haar video’s blijkt uit de comments onder haar video’s en op haar Facebookpagina. Ook uit haar directe omgeving zijn veel positieve geluiden te horen. “Het mooiste compliment dat ik tot nu toe heb ontvangen, is toch wel dat mensen vinden dat ik erg mezelf ben in mijn video’s. Ze zien echt Evie. Dat vind ik zelf het belangrijkst en ik ben blij dat dat over komt. Het is leuk om iets terug te krijgen vanuit het publiek.”

Vloggen
Nog veel eerder ontstond haar interesse voor het filmen van haar leven. “Ik begon als tiener met vloggen toen ik een maand lang op vakantie ging om mijn zus in Cambodja op te zoeken en ik mijn vrienden op de hoogte wilde houden van alle gebeurtenissen. Toen ik weer in Nederland was, ben ik doorgegaan met vloggen.” Terwijl ze dit zegt, verandert haar toon en uitstraling. “Ik heb die video’s allemaal offline gehaald. Ik was er niet trots op. Ik had toen geen idee wat ik aan het doen was. Ik wist niks van monteren. Het is nu meer een leuke herinnering.”

‘Het liefst voel ik bij alles wat ik maak trots’

Begin
Van haar perfectionisme heeft Evie vaker last. Maar desondanks begon ze aan haar droom. “Ik vond dat ik gewoon moest beginnen. Natuurlijk wilde ik het liefst dat alles meteen perfect ging. Het liefst voel ik bij alles wat ik maak trots. Maar dat komt nog wel. Voor nu is mijn doel om mijn YouTube-kanaal concreet te maken. Ik wil weten wat ik moet maken. Wat ik zelf leuk vind en waar het publiek behoefte aan heeft.”

Eind
In haar laatste video geeft Evie tips voor het zoeken naar een studentenkamer. Evie, die zelf op kamers woont in Ede, moedigt haar kijkers aan: “Niet stressen, het komt wel goed. Er is ook voor jou een kamer.” En de opgewekte studente eindigt haar video met de woorden: “En dan zie ik jou heel graag de volgende keer!” En daarmee wordt de eindtune ingeleid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.