Time Out!

Time-Out! De letters schreeuwen om de aandacht. Blauw met roze flyers liggen verspreid door het gebouw van de Christelijke Hogeschool Ede en nodigen studenten uit om deel te nemen aan de projectweek. Deze week kunnen studenten workshops volgen over bijvoorbeeld omgaan met stress, zich aansluiten bij sociale activiteiten zoals een lunch of hun krachten testen tijdens een potje volleybal. Nadine Kok (22) vertelt over de organisatie achter de actieve week.

“Vanuit Studenten Welzijn is er een projectgroep bezig met de voorbereidingen en uitvoer van Time-Out. Er zijn docenten benaderd om workshops te leiden en we hebben enkele externe professionals uitgenodigd. En natuurlijk hebben we het studentenfeest georganiseerd! Daarvan hebben we tot nu toe meer dan tweehonderd aanmeldingen binnen. Dat is niet veel als je het vergelijkt met het aantal studenten dat aan de CHE studeert, maar het is genoeg om het door te laten gaan! Ik verwacht dat het heel gezellig gaat worden! Zeker na de periode van strenge coronamaatregelen. Het kan weer!”

Taboe
Maar het is niet alleen de gezelligheid die hoog in het vaandel staat tijdens Time-Out. “We willen studenten bewust maken van stress en de mogelijke gevolgen ervan. En daarnaast vind ik het goed om de taboe rondom dit onderwerp te verbreken,” legt ze gepassioneerd uit.

“Ik wil er voor mensen zijn”

Organiseren
Meewerken aan het op touw zetten van een nieuw project is wel aan Nadine besteed. “Ik houd wel van organiseren. Ik ben in mijn eerste studiejaar van Social Work door een docent gevraagd om me bij een projectgroep vanuit Studenten Welzijn aan te sluiten. Ik heb eerder meegewerkt aan een soortgelijk Time-Out-project – dat was toen een dag waarbij er een theater langskwam om verhalen rondom het thema uit te beelden – en het leek me leuk dat weer te doen!”

Binnenbioscoop
Ook werken bij het Leger des Heils op een beschermde woonvorm is iets dat ze graag doet. “Het is heel cliché, maar ik wil er voor mensen zijn. Ik wil hen verder helpen. Ook als ik hen niet concreet kan helpen, wil ik er alsnog voor hen zijn.” Maar op dit moment is Nadine druk aan het afstuderen en zal ze vanavond lekker een filmpje kijken bij de binnenbioscoop van Time-Out.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.