Pianist Joël over de Sing-in: “Het is spannend om weer voor mensen op te treden”

Donderdagochtend zullen hemelse klanken het Atrium vullen. Oude en jonge stemmen zullen met de warmte opstijgen en voorbij het glazen plafond reiken. Want eindelijk is het zover: de eerste live kerst Sing-in waarbij de band eindelijk weer mag optreden voor publiek! Pianist Joël van Rijsbergen (22): “Ik kan mijn visie heel letterlijk uitdragen, omdat ik de mensen eindelijk kan zien!”

In het Atrium staat al een stand ter voorbereiding op de viering. Donderdag is er daar voor iedereen gratis warme chocolademelk te halen.

“Het is wel spannend om weer voor mensen te staan,” vertelt Joël enthousiast, “We kunnen het nu maar een keer doen en het moet dan goed gaan. Bij de vorige kerstviering namen we een deel van te voren op waardoor er minder druk op ons lag bij de uitvoering. Nu voel ik die druk wel.” Maar hij vertelt het met een glimlach. Zijn ogen stralen. “Ik kan nu wel echt de mensen zien. Het contact is er.”

“Samen muziek maken geeft een gevoel van saamhorigheid”

Visie
Dat contact met mensen is ook waarom Joël bij de band wilde. Gepassioneerd vertelt hij over zijn motivatie: “Door samen met anderen te spelen, ervaar je ergens bij te horen en het geeft een gevoel van saamhorigheid. We zijn met allemaal mensen die passie voor muziek met elkaar delen. Ik kan me daarmee identificeren. En natuurlijk wil ik mijn talenten ontwikkelen en gewoon lekker met anderen samenspelen.”

“Als musici houd je rekening met elkaar tijdens het spelen. Daar zit een boodschap in en ik hoop dat we die kunnen doorgeven tijdens de viering aan de mensen van de CHE. Dat is mijn theologische kijk op ons als band. Ik vind het mooi om als christen op die manier een voorbeeld te zijn voor mensen om mij heen.”

Uitnodiging
Zijn aanmelding ging nogal bijzonder. “Normaal gesproken moet je auditie doen. Dan zitten er coaches bij en word je beoordeeld. Bij mij ging het iets anders. Ik stuurde een mail en zei dat ik interesse heb om bandlid te worden. Als antwoord kreeg ik een uitnodiging voor een vergadering. Toen ik daar kwam, werd er wat vragend opgekeken. Ik vertelde het verhaal en ze konden erom lachen. Ze waren heel verwelkomend. ‘Oh, oké, welkom!’ was hun reactie.”

“Ik vind het mooi om de boodschap van het evangelie te laten klinken”

Band
De band is sinds half november zoet met de voorbereidingen. Elke woensdag doen ze hun best in een muziekstudio in Ede. “Toen het thema ‘licht in de duisternis’ werd aangeleverd, zijn de zangeressen daar nummers bij gaan zoeken. Dat doen ze altijd.”

Verder bestaat de band uit een gitarist, twee drummers, een toetsenist, Joël als pianist, iemand die saxofoon speelt en een percussionist, iemand die meerdere muziekinstrumenten kan bespelen volgens een bepaalde slagtechniek. Een afvaardiging daarvan zal donderdag te zien zijn op het podium. En Joël, de pianist die al tien jaar met veel passie achter zijn piano zit, moedigt aan om te komen: “We zullen weer de boodschap van het evangelie laten klinken. Jezus kwam naar de aarde en stierf voor ons. Ik vind het mooi dat ik kan helpen om dat verhaal uit te dragen! Ik verheug me echt op de Sing-in!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.