Lucienne, de creatieve theoloog

“Ik heb nog geen website. Wel Insta. De website komt er nog aan, maar dat zeg ik al een jaar” zegt Lucienne Heijboer (20) lachend. Ze praat over haar bedrijfje Luus graphic design. Voordat ze de keuze maakte voor Theologie, volgde ze namelijk de opleiding Mediavormgeving in Dordrecht. Daar heeft ze haar bedrijf aan over gehouden. Inmiddels is ze gesetteld in Ede, zit ze bij een studentenvereniging in Wageningen en brengt ze een groot deel van haar tijd door op de CHE.

“Voor mijn opleiding moet ik veel lezen. De meeste boeken kan ik op school vinden. Ik mag ze alleen niet mee naar huis nemen en daarom zit ik vaak op de CHE. Ik kan me daar goed concentreren dus ik vind het niet zo erg.” Aan de verhalen te horen, is dat maar goed ook. Ze heeft het er maar druk mee.
“We hebben elk blok minstens drie tentamens en daarnaast veel verslagen. Het is gelukkig wel echt heel interessant om allemaal te lezen. Toch zijn er al wat klasgenoten gestopt, omdat ze de studiedruk te hoog vinden. Dat snap ik wel.”

Studiekeuze
De stap om van een creatieve studie naar een theoretische te gaan, maakte Lucienne heel bewust. “Ik wilde graag HBO doen. Op het MBO had ik geen toetsen, of nou ja, af en toe een maakopdracht. Ik wilde graag leren! Dat heb ik nu dus soms iets te veel,” voegt ze er quasi schuldbewust aan toe.
“Eerst nam ik een tussenjaar. Ik wist niet goed wat ik wilde. Ik vind heel veel interessant! De studie Communicatie zou een logisch gevolg zijn geweest na Mediavormgeving. Ik bad ervoor en dacht opeens aan het pastoraat. Ja, dat paste bij mij!”

“Iets in het pastoraat of iets missionairs zie ik mezelf wel doen!”

Excursies
Huiselijk zit ze met een kop thee aan de keukentafel. Ze straalt als ze vertelt over de leuke dingen van haar studie. “We hebben veel excursies. Dat verbindt de klas met elkaar en dat is heel waardevol. Pas zijn we bijvoorbeeld naar Amsterdam geweest om bij verschillende organisaties te kijken die mensen praktisch helpen. Uiteindelijk is hun doel om hen over God te vertellen. Zoiets zou ik ook willen doen later! Iets in het pastoraat of iets missionairs. En dan misschien in combinatie met een tweede baan als grafisch vormgever! Flyers, posters, magazines en visitekaartjes maken doe ik dan het liefst!”

CSFR
En hoe zit het met die Wageningse studentenvereniging? “Oh, ja, dat is gewoon zo gelopen.” Ze vertelt dat een nicht haar tipte over CSFR Wageningen. “Ze vond het echt wat voor mij. Het is een serieuze vereniging, niet al te groot, ongeveer tachtig mensen. Na de zomer hadden zij als eerste de eerstejaarsdagen om kennis te maken. Ik was nog wel van plan om ook naar andere verenigingen te gaan, maar toen ik de groep eenmaal leerde kennen, wilde ik niet meer weg!”

Ook CSFR is druk bezig met het organiseren van een gala. Het jachtseizoen is geopend en de mannen mogen schrijven naar een vrouw die ze mee willen nemen naar het gala. “Maar ik verwacht geen brief hoor. De jaarlaag heeft namelijk maar vier mannen waarvan er twee echt nog actief zijn. Een vriendin van mij heeft al iemand voor mij geregeld. Ik kijk er nog niet heel erg naar uit, want ik ben druk met school. Maar de zin komt wel! Het wordt sowieso heel gezellig!”

Studiepunten
“Aaah!” Lucienne kijkt op haar telefoon en haar ogen worden groot. Opluchting is ervan af te lezen. “Ja, sorry. Ik kreeg opeens een appje dat het cijfer erop staat. Ik heb het gehaald! Ik heb nu al mijn tentamens gehaald!” En als ze opkijkt, zegt ze grijnzend: “Nu alleen nog mijn verslagen..”

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.