Kajakken tijdens minor Outdoor Experience

In september zijn de minoren weer van start gegaan. Zo ook de nieuwe minor van de CHE: Outdoor Experience! Een van de deelnemers die tussen de minorenlijst scrolde en blij werd van deze term is Elon de Boer. De eenentwintigjarige studeert Werktuigbouwkunde aan de HAN in Arnhem en is zojuist in het Atrium gaan zitten na een lesdag in de wonderschone natuur.

“We hebben elke woensdag les. Verder niet. Dat is niet veel, maar we krijgen genoeg opdrachten mee die ons uitdagen. Zo is een van de challenges om elke dag twee uur buiten te zijn. Dat is best veel als je erover nadenkt! Ik fietste vanochtend een half uurtje naar school en hierna fiets ik weer terug. Daarna moet ik nog een uur.”

“We sliepen in tenten en aten boven een zelfgemaakt vuur”

Kajaktrip
Zo klinkt het als een vervelende verplichting, maar niets is minder waar. Enthousiast vertelt Elon over zijn belevenissen van afgelopen week: “We hebben met de groep een driedaagse kajaktocht gemaakt. We sliepen in tenten, aten boven een zelfgemaakt vuurtje en vertrokken de volgende dag weer met de kajak naar de volgende stop.
Ik weet nog dat we een keer pauze hadden en een plek moesten opzoeken om even in de stilte van de natuur te zijn. Ik zat tussen rietstengels. Voor me zag ik vijf zwanen dansen. Het was stil en rustig en ik verdwaalde helemaal in de natuur. Dat vond ik zó mooi! Dat wil ik nu vasthouden. Schoonheid in de rust opzoeken.”

“We hebben het opeens over veiligheid en je veilig voelen”

Hij tovert een bruin notitieboek tevoorschijn uit zijn schooltas. “Kijk,” zegt hij, terwijl hij de juiste pagina erbij pakt, “hierin staat wat ik in mijn dagelijks leven nu bewust probeer voort te zetten.” Er staat een nette kolom met hier en daar een vinkje. Hij lijkt in zijn element als hij erover vertelt. “Ik ben nu het boek ‘Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt’ aan het lezen. Heel interessant! Een aanrader.”

Scouting
Elon is niet onbekend met leven in de natuur. Vanaf zijn zesde zit hij bij waterscouting. Een vereniging waarmee hij veel op en om het water is. Sinds een tijdje geeft hij zelf leiding. Maar ervaring is geen vereiste voor de minor. “Tijdens de lesdagen leren we technieken aan die nodig zijn om te overleven in de natuur. Zoals vuur maken en tarpjes opzetten, een soort tent. Ik vind het heel leuk aan de minor dat je niet binnen zit en colleges volgt, maar dat theorie en praktijk sterk met elkaar verbonden zijn. Tijdens de les met de tarpjes denken we bijvoorbeeld ook na over de vraag ‘wat betekent onderdak voor jou?’. Dan heb je het opeens ook over veiligheid en je veilig voelen.”

“Ik wil erachter komen wat ik na mijn studie wil doen”

Minor
“Ik heb de minor gekozen, omdat ik houd van het leven in de natuur. Maar ook omdat ik mezelf beter wil leren kennen. Ik zit nu in mijn laatste jaar en wil erachter komen wat ik hierna wil doen. Ik zoek naar een manier waarop ik milieu en mijn studie kan combineren. Misschien kan ik bijvoorbeeld verantwoorde en milieuvriendelijke werktuigen maken. Of ik kom er tijdens de minor achter dat ik gewoon producten wil ontwikkelen die goed verkopen.”

Aan sommigen dingen zijn te merken dat de minor nog in de kinderschoenen staat. “Over een paar weken gaan we naar de Vogezen, een gebied in Frankrijk, maar daar hebben we nog geen concrete informatie over ontvangen. De docenten weten zelf ook nog niet alles, volgens mij.” En hoewel dat mogelijk als niet prettig ervaren kan worden, kan Elon er wel om lachen, want grijnzend voegt hij eraan toe: “Dat geeft wel een spannend effect..”

One reply on “ Kajakken tijdens minor Outdoor Experience ”
 1. Ηoіǃ
  Ik heb gеmеrkt dаt veel jongens de vоorkeur gеven aаn gewоnе mеіѕϳes.
  Ιk juісh dе mаnnеn toe die de bаllen haddеn оm vаn dе lіеfdе vаn vеel vrouwеn te gеnіeten en dеgеnе tе kiezen waarvаn hij wіѕt dаt hіj zіjn beѕtе vrіend zou zijn tіϳdenѕ hеt hobbelіgе en gеkke dіng dаt levеn hееt.
  Ik wіlde dіe vriend ziϳn, nіet allееn ееn ѕtаbіеlе, betrоuwbаrе en ѕаaiе huіsvrouw.
  Ιk ben 27 jaаr oud, Cаtherіna, uit Тѕjесhië, ken ook de Еngеlse tааl.
  Ноe dan oоk, ϳе kunt mijn рrоfіеl hіеr vinden: http://winvecoggoogstilub.tk/page-67364/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.