“Ik ben de schakel tussen de zorg en de techniek”

Op de CHE loopt er sinds kort een gezondheidszorgtechnoloog in spé rond. Alhoewel, lopen doet hij vooral met zijn muis over het scherm tijdens zijn onlinelessen. Zijn naam is Steven van Leeuwen, een 20-jarige student aan de Hogeschool Rotterdam, die nu een half jaar lang minors volgt aan de CHE.

Sociaal
“De school is lekker dichtbij huis,” begint hij zijn verhaal. We zitten aan de keukentafel van zijn ouders. Hondje Pepper, een crèmekleurige toy poedel, krijgt een aai over zijn bol. “Ik woon in Ede. Het liefst was ik hier ook naar school gegaan. Helaas zijn de studies op de CHE te sociaal of gewoon net niks voor mij. Ik mis er een technische kant naast het menselijke aspect. Uiteindelijk vond ik deze combinatie in Rotterdam. Daar studeer ik nu Mens en Techniek. En op dit moment volg ik dus twee minors op de CHE.”

“Het liefst was ik hier ook naar school gegaan”

Steven neemt een slok van zijn espresso. Op de houten tafel staat ook een kop cappuccino die hij speciaal voor mij heeft gemaakt. “Ik houd ervan om met mensen te werken en omdat ik het sociale soms mis in mijn opleiding, heb ik gekozen voor de minors ‘Het verhaal van mijn gezin’ en ‘Brein en manipulatie’. Met de minor die ik nu volg, wil ik mijn gezin beter leren kennen en welke invloed het gezin heeft op mij als professional. In het tweede blok begin ik met de andere minor. Daarmee wil ik kennis opdoen over het brein en hoe ik dit kan toepassen in mijn toekomstige werk als technoloog.”

“Door de minor heb ik handvatten gekregen om naar thuis te kijken.”

Psychologie
“Over de tweede minor kan ik nog niet veel zeggen, maar over de eerste ben ik in ieder geval erg enthousiast. Ik vind het leuk om te leren hoe familiaire banden lopen en welke invloed relaties hebben op het leven van mensen. Ik heb veel persoonlijk inzicht opgedaan. Door de minor heb ik handvatten gekregen om naar thuis te kijken. Ik heb contextueel denken aangeleerd gekregen bij het leukste vak van de minor: Transactionele analyse.”

Pepper springt tegen Steven op. De hond wordt opgetild en mag op Stevens schoot zitten. Daar komt hij tot rust. Boven zijn geluiden te horen. “Mijn moeder werkt vandaag thuis. Ze is docent op de CHE en heeft psychologie gestudeerd. En mijn vader coacht studenten op het Dulon College dus volgens mij zit de interesse in psychologie in de genen,” vertelt Steven lachend. Pepper kwispelt vrolijk met zijn staart.

“Ik ben de schakel tussen de zorg en de techniek”

Begeleiding
“Door mijn moeder wist ik trouwens ook dat de CHE een fijne en goede school is. Toch ben ik aangenaam verrast. De begeleiding is namelijk echt heel goed. Er is een leerwerkgroep, coachgroep en er zijn begeleidende docenten,” vertelt Steven opgewekt. Zijn enthousiasme bekoelt wanneer hij verder gaat: “Goede begeleiding vind ik belangrijk en dat is wel een gemis in Rotterdam.”

Toekomst
Maar wanneer Steven begint over zijn toekomstbeeld gaan zijn ogen weer stralen. “Het lijkt me heel leuk om in een ziekenhuis te werken. Bij de technische dienst of als radiodiagnostisch laborant waarbij ik röntgenfoto’s maak. Waar ik uiteindelijk terecht kom, is mij nog niet helemaal duidelijk. Het is een zoektocht om werk te vinden dat bij mij past. In ieder geval moet er een evenwicht zijn tussen het contact met mensen en de techniek. Ik ben de schakel tussen de zorg en de techniek.”

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.