De gezichten achter Ad Rem: Femke Buijs

In deze Gezichten achter Ad Rem-reeks leer je alle redacteuren van Ad Rem Online kennen. Zo krijg je een inzicht in wie achter de schermen hard werken om nieuwe content te creëren. Deze week: Femke Buijs (21). Zij is in oktober 2019 begonnen als redacteur en binnen no-time benoemd tot hoofdredacteur.

Even naar Sri Lanka
Femke Buijs is recent gestopt als hoofdredacteur bij Ad Rem Online, omdat ze druk is met haar afstudeeronderzoek. Zij hoort thuis in deze serie, omdat ze tweeënhalfjaar lang haar hart en ziel stak in het studentenplatform. Begin van deze maand droeg ze het stokje over aan Stijn de Jong. Ondanks dat ze alle vertrouwen in hem heeft, voelt het voor haar bijzonder. Ze heeft samen met haar vriend, Robin Bakkenes, Ad Rem Online opgebouwd tot het studentenplatform dat het vandaag de dag is. Hierdoor voelt het voor haar alsof ze haar kindje aan iemand anders weggeeft.

Druk, druk, druk
Femke Buijs is vierdejaarsstudent journalistiek, en loopt stage bij EO Beam. Daar is ze druk bezig met haar afstudeeronderzoek. Ze focust zich voor het onderzoek op het maken van videoportretjes. Het is voor Femke een groot raadsel wat ze na het behalen van haar diploma gaat doen. Eén ding is zeker: in september gaat ze samen met Robin naar Sri Lanka om daar een documentaire te maken voor Stichting Hellabeem. Het doel is om gehandicapte jongeren terug te helpen in de maatschappij.

Voxpops
In de tijd dat Femke redacteur was bij Ad Rem Online maakte ze vaak video’s, waaronder voxpops. Dat zijn korte interviews waarbij je mensen om hun mening vraagt en hen een stem geeft. Dit deed ze samen met Robin. In februari 2020 zijn ze samen gepromoveerd tot hoofdredacteur. Sinds haar nieuwe functie binnen de organisatie is ze overgestapt naar het beheren van de sociale media accounts. Verder heeft ze de redacteuren van feedback voorzien en was ze bezig met het uploaden van alle artikelen/podcasts/video’s.

Muzikale kant
Naast hard werken heeft ze ook een muzikale kant. Zo heeft ze zichzelf piano leren spelen en sinds kort kan ze ook drummen. Femke is gewend hard te werken, want vroeger was ze ook al actief. Zo deed ze aan voetballen en paardrijden. In het derde jaar van haar studie is ze daar pas mee gestopt.

Wakker worden
Kortom: Femke Buijs is een powervrouw met enorm veel doorzettingsvermogen en een zwakke plek voor Ad Rem Online. Het is niet voor niets dat ze aangeeft dat je haar ’s nachts altijd mag wakker maken als er iets is.

Boodschap voor de lezers
Femke zou jullie graag nog één ding willen meegeven: ‘Iedere student van de CHE mag zich aanmelden om bij Ad Rem Online te komen werken. Iedereen is welkom. De diversiteit zal het juist een interessante en speciale plek maken, waardoor nog meer unieke verhalen tot leven zullen komen.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.