Een nieuwe studievereniging op de CHE

Recent is op de CHE een studievereniging voor Journalistiekstudenten opgericht: Tous Les Jours. Wij spraken met eerstejaars student en tevens bestuurslid Annemiek Jongejan over de plannen met de nieuwe studievereniging en hoe zij deel uit willen maken van de community op de CHE.

 

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om een studievereniging voor Journalistiek op te richten?

“Er was vraag naar een studievereniging bij eerste- en tweedejaars studenten. Hendrie van Maanen, een van de docenten, pikte dat begin november 2021 op. Hij heeft vervolgens de rest van de studenten gemaild of er meer vraag is naar een studievereniging  voor Journalistiek, en of mensen zin en tijd hebben om dat op te zetten. Op die manier is het balletje begonnen te rollen.”

Wat hebben jullie tot nu toe gedaan?

“We gebben tot nu toe twee activiteiten georganiseerd, aangezien we kort geleden gestart zijn. We hebben een aftrap gehad waar we studenten Journalistiek hebben uitgenodigd voor een soort netwerkavond. We hebben pizza gegeten, genetwerkt en het gezellig met elkaar gehad. Afgelopen dinsdag was de eerste communityday specifiek voor de afdeling Journalistiek. Aankomende studenten kwamen een kijkje nemen bij de opleiding en daar hebben we bij geholpen als studievereniging.”

 

Wat voor activiteiten willen jullie gaan organiseren?

“We hebben heel veel ideeën! Voor de vakantie willen we een afsluitende borrel organiseren, we zijn aan het nadenken over hoe we dat precies gaan doen. Na de vakantie willen we bijeenkomsten organiseren om elkaar te ontmoeten en connecties met elkaar te leggen. Het lijkt ons ook leuk om sprekers uit te nodigen om verdieping aan de activiteiten te geven. En natuurlijk willen we heel veel gezellige activiteiten organiseren!”

 

Wat willen jullie met de studievereniging bereiken?

“We leren op de opleiding vanaf het eerste jaar al dat het belangrijk is om te netwerken en hoe belangrijk het is om met mensen in contact te staan. We hopen ook dat mensen door middel van deze studievereniging studenten van elk jaar kennis met elkaar kunnen maken en dichtbij elkaar komen te staan en op die manier gezelligheid te creëren tussen de jaarlagen. Ik zit zelf net bij de studie en ik vind het al heel leuk dat ik contact heb met tweedejaars studenten en aankomende eerstejaars studenten door de communityday.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.