“De Heilige Geest is een gentleman”

Vrijdagavond reisden een twintigtal mensen af naar Ermelo om daar het weekend door te brengen. Tijdens het verblijf werd er veel gepraat, gelachen, gehuild en gefeest. Een ding hadden alle deelnemers gemeen. Ze waren er om meer over God te leren tijdens het Alpha-weekend.

Een van die deelnemers was de negentienjarige Liza de Waal. Ze is lid van NSEde, is
een echte creatieveling en volgt momenteel een traject van de Evangelische Hogeschool. Hoewel ze moe en verkouden van het weekend terugkwam, kijkt ze er met een warme blik op terug: “Ik heb ervan genoten. Ik ervaar nu meer verbondenheid met de mensen van Alpha. Ook de sprekers waren echt tof! Ze spraken met ziek veel enthousiasme en vol passie. Ik ben blij dat ik geweest ben, ondanks dat het van te voren spannend was. Veel mensen had ik namelijk nog nooit gesproken.”

“Ik hoef niet bang te zijn voor de kracht die van binnen zit”

Kracht
Het grootste leermoment dat ze van het weekend heeft meegenomen, gaat over de Heilige Geest, wat overigens het thema van het weekend was. Ze vertelt opgewekt: “Mensen hebben voor me gebeden. Meestal loop ik dan weg. En dat deed ik deze keer ook, maar ik kwam terug. Ik leerde namelijk dat de Heilige Geest een gentleman is en dat Hij nooit over mijn grens zou gaan. Dat vond ik bemoedigend! Ik zou dus niet opeens op de grond vallen. Ik hoef niet bang te zijn voor de kracht die van binnen zit. De Heilige Geest verkleint de afstand tussen mij en God. Hij zit in mij!”

“Grappig om te zien hoe enthousiast mensen waren”

Cursus
“De Alpha-cursus vind ik heel waardevol. Door met anderen te praten, groei ik in mijn geloof. Het is anders dan elke zondag naar de kerk gaan om naar een preek te luisteren. Bij Alpha mogen al mijn twijfels er zijn en dat vind ik een heel fijn idee. Als je de cursus volgt, kom je elke week bij elkaar, ga je samen eten, naar een spreker luisteren en vervolgens met elkaar in gesprek over het onderwerp.
Ik wilde al een tijdje de Alpha-cursus volgen. Een vriend van me zat in de commissie en toen ik tijdens een dienst van de Mozaïek weer over Alpha hoorde, heb ik het Instagramaccount opgezocht en me aangemeld.”

Enthousiasme
“Ik vond het vooral ook mooi aan het weekend dat je mensen zo energiek ziet,” vertelt Liza met een lach in haar stem. “Vooral tijdens de zaterdagavond zag je dat goed. We hadden toen een moment voor worship en je kon voor je laten bidden. Grappig om te zien hoe enthousiast mensen waren. Heel cool!”

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.