De Gezichten Achter Ad Rem: Stijn de Jong

In De Gezichten Achter Ad Rem-reeks leer je alle redacteuren van Ad Rem Online kennen. Zo krijg je een kijkje achter de schermen, wie hard werken voor het creëren van nieuwe content. Deze week spreekt Kim met Stijn de Jong (20). Hij is afgelopen november gevraagd om hoofdredacteur te worden van het studentenplatform.

Van student tot hoofdredacteur
Stijn de Jong is eerstejaars student journalistiek aan de Christelijke Hogeschool Ede (CHE). In november is hij gevraagd voor de functie als hoofdredacteur bij Ad Rem Online, zonder daarvoor voor het studentenplatform gewerkt te hebben. In februari heeft hij de rol van Femke Buijs overgenomen. Hij ziet het als een leuke uitdaging, waarbij hij veel kan leren. Een paar dingen die hij voor het studentenplatform doet zijn: de redacteuren voorzien van feedback en de sociale media bijhouden.

Hollandse pot
Stijn woont op kamers in Ede. Daar kookt hij af en toe voor zijn huisgenoten. Hij vindt het lekker om een Hollandse pot te maken. Verder zingt Stijn in een kerkband. Na de kerkdienst pakt hij soms met wat kinderen een microfoon om nog wat te zingen. Naast muzikale aanleg is Stijn echt een gevoelsmens. Zo stuurt hij regelmatig kaartjes naar mensen in zijn sociale kring. Vooral als hij weet dat het niet zo goed met hen gaat. Verder gaat Stijn graag op bezoek bij ouderen die alleen of samen wonen. Dan drinkt hij een glaasje water met ze en maakt hij een praatje. Stijn omschrijft zichzelf als iemand die graag vereenzaming tegengaat.

Nieuwe presentator van het Jeugdjournaal
Ondanks dat Stijn in het eerste jaar zit van de studie, heeft hij al grote dromen. Het lijkt hem leuk om later het ‘Jeugdjournaal’ of ‘Heel Holland Bakt’ te presenteren. Van kleins af aan keek hij al naar het programma en sindsdien lijkt het hem geweldig om het nieuws voor de jeugd te presenteren. Het Jeugdjournaal bevat hard nieuws, maar op een andere manier gebracht. Zodat het begrijpelijker en minder schokkend is voor kinderen. Heel Holland Bakt is meer entertainment-journalistiek. Verder vindt hij ‘Ik Mis Je’ van de EO een mooi programma dat hij ook graag zou presenteren. Ik Mis Je is meer human-interest.

Breaking News
Stijn vindt het heerlijk om biografieën te lezen. ‘Elk mens heeft een persoonlijk verhaal’, licht hij zijn antwoord toe. Aangezien hij de opleiding journalistiek doet mag je hem ’s nachts altijd wakker maken voor Breaking News, maar soesjes werken nog beter. Het liefste zou hij willen dat iedereen gelukkig is en zijn dromen kan najagen.

De traditie voortzetten
Femke Buijs maakte samen met Robin Bakkenes (hoofdredacteur van Ad Rem Online) voxpops. Deze traditie gaan Stijn en een paar klasgenoten voortzetten. Volgens Stijn zal het veel kleurigheid krijgen. Hij zit helemaal op zijn plek en geeft aan dat elk verhaal bij Ad Rem welkom is. Het is een mooi en vrij platform voor studenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.