De Gezichten Achter Ad Rem: Robin Bakkenes

In De Gezichten Achter Ad Rem-reeks leer je alle (hoofd)redacteuren van Ad Rem Online kennen. Wie werken er zo hard achter de schermen om voor de lezers en kijkers nieuwe content te creëren? Deze week spreek ik met Robin Bakkenes (21). Hij is in oktober 2019 begonnen en mocht zichzelf binnen een paar maanden hoofdredacteur van het studentenplatform noemen.

Een hele mond vol
Zijn volledige naam – zoals het op zijn paspoort staat – is Julius Bernard Hendrik Robin Bakkenes, maar om het makkelijk te houden is zijn roepnaam Robin. Hij heeft in zijn tussenjaar gekeken naar opleidingen. Uiteindelijk is hij bij journalistiek terechtgekomen. “Journalistiek is een hele brede studie. Zelf wilde ik graag iets met radio en televisie doen, omdat ik presenteren erg leuk vind”, vertelt hij wanneer hij zijn studiekeuze toelicht, “verder ben ik een voetballiefhebber. Ondanks dat het kijken me beter afgaat dan het spelen”, zegt hij met een grijns.

Werken bij Ad Rem Online
Het begon allemaal met een simpel mailtje. Daarin werd hij gevraagd of hij voor Ad Rem Online wilde werken. Aangezien Robin geen uitdaging uit de weg gaat, heeft hij ‘ja’ gezegd. Sinds oktober 2019 werkt Robin voor het studentenplatform. In het begin heeft hij een paar voxpops gemaakt, maar na een paar maanden werd hij al gepromoveerd tot hoofdredacteur.

Een introverte extravert
Wanneer gevraagd wordt naar wie Robin als persoon is moet hij even nadenken voordat hij antwoordt: “Als ik mezelf zou omschrijven, dan zou ik zeggen dat ik ambitieus en spontaan ben. Met iedereen kan ik wel klikken. En ondanks dat ik een outgoing type ben en veel onderneem, ben ik af en toe een beetje onzeker.” Volgens Robin is hij daarom zowel een introvert als een extravert.

Een beginnende BN’er
Robin is niet iemand die graag stil zit. Recent heeft hij meegedaan aan het programma I Can See Your Voice op RTL4. Het gaf hem een mooi inkijkje in de tv-wereld. Sindsdien stappen soms zelfs onbekenden op hem af. Van het zitten in een studio gaat Robin naar het zonnige Sri Lanka. Hij gaat daar samen met zijn vriendin, Femke Buijs, in september een documentaire maken voor Stichting Hellabeem.

Donald Duck
Bij voetbal kan hij misschien beter aan de zijlijn kijken, maar muzikaal is hij zeker. Naast de piano, speelt hij 6 jaar lang gitaar. Daarbovenop drumt hij maar liefst 15 jaar lang. Verder zou je hem ’s nachts niet alleen wakker kunnen maken voor een Chili Chicken van de McDonald’s, maar ook voor een rondje varen, want dat is namelijk een andere hobby van hem. Nog een grotere hobby is het maken van filmpjes en editen. “Toen ik acht of negen was zat ik al voor mijn laptop door Donald Duckjes te bladeren. Dat filmde ik dan. Op mijn tiende kreeg ik een camera. Vanaf dat moment ging ik daarmee filmpjes maken. Zo is het balletje een beetje gaan rollen,” vertelt Robin met een brede glimlach.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.