De Gezichten Achter Ad Rem: Laura Olde

In De Gezichten Achter Ad Rem-reeks leer je alle (hoofd)redacteuren van Ad Rem Online kennen. Zo krijg je een inkijkje in wie hard werken voor het creëren van nieuwe content. Deze keer spreek ik met Laura Olde (21). Zij is via het Insta-verhaal van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) terechtgekomen bij Ad Rem Online.

Opa&Opa
Laura is bedenker en schrijfster van de Opa&Opa-dagboeken. Dat is een serie die maandelijks gepubliceerd wordt op Ad Rem Online. Haar verhalen zijn gericht aan haar overleden opa’s, ze vertelt hen over dingen die ze meemaakt. Verder schrijft ze over haar ervaringen bij haar stage. Een tijd geleden zag Laura in het verhaal van de CHE een advertentie voor Ad Rem Online. Daar heeft ze op gereageerd en sindsdien werkt ze als enige pabostudent voor Ad Rem Online.

Uitlaatklep
Met de dagboeken die Laura voor Ad Rem schrijft, hoopt ze dat mensen het gesprek aangaan over onderwerpen die tot op heden worden gezien als taboes. Daarnaast zijn Laura’s verhalen een uitlaatklep voor haar. Regelmatig krijgt ze er positieve reacties op, van zowel bekenden als onbekenden. ‘Wat dapper dat je er zo open over praat’, is één van de vele positieve reacties die Laura ontvangt.

Muzikale aanleg
Naast schrijven heeft Laura ook een muzikale aanleg. Zo is ze zangeres in de CHE Live Band. Haar zangtalenten komen niet van een vreemde, zowel haar moeder als haar zusje zingen graag. De moeder van Laura zit in het koor van de kerk. ‘Het is er met de paplepel ingegoten’, verklaart Laura. Verder heeft Laura zichzelf aangeleerd om ukelele te spelen.

Kunst en cultuur
‘Wanneer ik met vrienden naar een kerk of een museum ga, ben ik echt de tourgids. Dan blijf ik maar doorpraten’, vertelt Laura wanneer ze terugblikt op een bezoek aan een kerk met haar vrienden in Brugge. Ze heeft een grote liefde voor kunst, daarom bezoekt ze graag musea. Ook vindt ze het bezoeken van een musical of theater leuk. ‘Voordat ik naar een musical ga, leer ik eerst alle liedjes uit mijn hoofd’, geeft Laura lachend toe. Tijdens de voorstelling zingt ze graag mee met alle nummers die ze feilloos kent.

De toekomst
‘Het liefst zou ik iets heel creatiefs of iets kennisgericht doen, zoals kinderpsychologie. Met als focus stoornissen. Het schrijven van kinderboeken lijkt mij ook geweldig’, vertelt Laura enthousiast. Als derdejaarsstudent van de pabo loopt ze nu stage. Ze loopt stage in Rotterdam bij een basisschool: ‘Ik ga de klas waaraan ik lesgeef enorm missen, want ik heb één jaar lang met hen opgetrokken. In die tijd heb ik ze beter leren kennen.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.