Anne heeft haar eigen fotografiebedrijf

Foto: Annevdl Fotografie

 

Anne van de Lagemaat zit in haar tweede jaar van Social Work en heeft haar eigen bedrijf als fotograaf. Ze fotografeert onder andere gezinnen, bruiloften en koppels. Dit doet ze al ruim drie jaar.

“Ik vond het een leuk idee om buiten foto’s te maken van momenten, mensen en dingen vast te leggen, omdat het dan vereeuwigd is op beeld en herinneringen zijn voor later. Daarom kocht ik op mijn 17e ook een camera.” Vertelt Anne enthousiast. “Ik maakte een Facebook-pagina aan en plaatste daarop foto’s die ik maakte in de natuur. Van het een kwam het ander en in mijn eerste jaar legde mocht ik al een paar bruiloften vastleggen. Ook kwamen er fotoshoots en ben ik uiteindelijk ingeschreven als bedrijf Annevdl Fotografie.”

Veel van haar klanten vinden haar via haar Facebook-pagina. Maar mond tot mond reclame is ook belangrijk. “Als mensen zien wat je doet weten ze ook dat ze bij jou terecht kunnen. De meeste mensen vinden mij via via en daar ben ik heel blij om! Hopelijk mag dat ook zo blijven gaan.”

In coronatijd gaat het allemaal net wat anders. “Fotoshoots kunnen buiten nog wel, maar bruiloften zijn toch anders. Ik heb vorig jaar april toen één bruiloft gehad en toen kon er eigenlijk helemaal niets. Uiteindelijk was het een van de bijzonderste bruiloften, omdat er zo creatief en vol liefde van alles werd geregeld voor het bruidspaar. Omdat het onzekere tijden zijn worden er weinig bruiloften verschoven. “Bruidsparen zouden het nu kunnen verzetten van januari naar mei, maar dan weet je nog steeds niet of dan wel alles kan.”

Anne’s werk is goed te combineren met haar opleiding. “Met het HBO is het is het goed te combineren omdat je veel je eigen tijd mag indelen. Door de het flexibele en soms lege rooster is het allemaal erg goed te doen. Het is nu winter dus er zijn minder bruiloften, maar je bent ook veel tijd kwijt aan voorbereiden voor alle bruiloften die dan komen. Het voordeel is dat je zelf je tijd kan indelen. Je bent niet verplicht om binnen bepaalde uren te werken dus je hebt best wel veel vrije tijd. En ik vind fotografie ook best leuk. Het is natuurlijk werk maar het is ook heel leuk om te doen. Je bent buiten en je legt herinneringen vast.”

Ten slotte heeft ze nog een paar tips voor de mensen die willen beginnen met fotograferen. “Het is vooral doen en geduld hebben. Ik ben nu drie jaar aan het fotograferen en weet nu ‘pas’ hoe je moet fotograferen in alle situaties. Je hoort van veel mensen die beginnen dat ze in een keer alles willen kunnen en doen. Maar dat is vrij onrealistisch. Je moet het gewoon doen, tijd geven, hard werken en heel veel geduld hebben. Daar leerde ik het meeste van.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.