Vijf leuke christelijke Instagram accounts

 Zit jij ook elke dag net iets te lang op Instagram? Velen zitten net als ik na een lange schooldag nog even op Instagram te scrollen om te zien of je nog iets gemist hebt. Als je geen tijd hebt om in de bijbel te lezen of meer bij je geloof stil wilt staan, kun je het ook combineren. Door bijvoorbeeld een paar gelovige account op Instagram te volgen, kan je blijven scrollen én sta je stil bij je geloof als je een post op je tijdlijn tegenkomt. Win win, toch? Hieronder vijf leuke christelijke Instagram accounts om alvast mee te beginnen.

 

1.@move.community

Op het account van Move vind je vooral filmpjes en audio’s. Zo plaatsen ze een stukje van een podcast of laten ze fragmenten zien van hun YouTube kanaal. Ze zijn nu bezig met de campagne #prikpositief. Dit is een challenge om mensen die het extra moeilijk hebben gehad in de coronatijd te helpen. Je kunt zelf ook meedoen, je kunt vinden hoe op het account van Move!

 

2. @30daysofbiblelettering

Hou je er niet alleen van om te kijken naar mooie quotes uit de bijbel maar wil je ook meedoen? Op dit account wordt elke dag een nieuwe tekst uit de bijbel geplaatst en wel 30 dagen lang. Je kunt zelf meedoen door op de website te lezen welke bijbelverzen ze gebruiken. Er staat ook een stukje uitleg op de site waarin ze uitleggen dat je helemaal op je eigen manier mee kan doen, bijvoorbeeld door een collage te maken of met Photoshop aan de slag te gaan. Mocht je geen zin hebben om zelf mee te doen, kan je op dit account natuurlijk nog wel elke dag naar de creaties van anderen kijken. 

 

3. @youversion

Op dit account vind je niet alleen quotes maar ook reels en gebeden naar God. Ze hebben verschillende posts waarin ze je oproepen om met ze mee te bidden: ‘Talk to God about the growth you want to see, pray with us!’ Daarna staat een gebed van iemand anders om je te inspireren. Ook kan je op dit account bij opgeslagen verhalen verzen van de dag vinden, achtergronden voor je telefoon en video’s van voorgedragen teksten. Als dit op je feed voorbij komt, kan je niet anders dan even stilstaan bij je geloof.

 

4. @eobeam

Je kent Beam misschien wel van het blad en de online kerkdiensten, maar wist je dat ze ook Instagram hebben? Hierop delen ze grappige reels, korte video’s of geven ze een voorproefje voor de volgende online kerkdienst. Ze laten veel mensen aan het woord over hun geloof en hoe ze daar zijn gekomen, bijvoorbeeld Michelle die een moeilijke jeugd had maar toch het geloof vond. Het is heel interessant om te zien hoe anderen in het geloof staan en hoe jij er zelf over denkt.

 

5. @zijlacht

‘Durf je je hart wel met God te delen? Durf je het aan om Hem al je scherven te laten zien?’ Dit is een van de vragen onder een post van @zijlacht. Ze vertalen bijbelteksten naar situaties uit het leven van nu en stellen ook vragen die je laten nadenken over je eigen geloof. Ook zetten ze vaak neer uit welk deel van de bijbel ze een stukje tekst of inspiratie hebben gehaald. Mocht je nog verder willen lezen, dan hebben ze nog uitgebreidere teksten op hun website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.