Vijf alternatieve Bijbels om mee te nemen op vakantie

Het is eindelijk vakantie! De mooiste weken van het jaar: zon, strand en reizen. Of je nou naar het buitenland gaat of in Nederland blijft: er moet weer gepakt worden. En alsof die tas niet al dik genoeg is, met al die leuke kleren die toch echt mee moeten, wil je ook nog een Bijbel van 300 bladzijdes meenemen. Maar dit kan ook makkelijker door bijvoorbeeld een alternatief op je Bijbel mee te nemen. Hieronder een paar suggesties.

 

De podcast

Iedereen kent het wel en misschien luister je er zelf ook naar: de podcast. Het makkelijke ervan is dat je dit overal kunt luisteren en dat er heel veel verschillende soorten van te vinden zijn. Zo kun je zelf kiezen wat jij zelf het leukst vindt. Je kunt kiezen voor een podcast met geloofsvragen (Zij Lacht), een podcast waarin ze praten over christelijke muziek (Holy Hits- NPO Radio 2) of om naar korte gesprekken over Bijbelstukjes te luisteren (Eerst dit- EO). Je kunt dus onder heerlijk luisteren en ondertussen bruin worden. 

 

De pocketbijbel

De pocketbijbel is klein, zoals de naam al zegt, en daarom gemakkelijk om mee te nemen. Hij wordt ook wel de backpackbijbel genoemd. Als je vaak reist en je een Bijbel mee wilt nemen, grijp je deze mee op reis. Het is niet alleen handig voor als je op vakantie gaat, maar ook als je je Bijbel mee wilt of moet nemen naar school. Het neemt minder ruimte in, is compact en geeft net zoveel informatie als de gewone Bijbel. 

 

De app 

In de appstore zijn verschillende Bijbel-apps te vinden. Zo kan je in de app ‘Bijbel’(van YouVersion) in de Bijbel lezen en dit ook laten afspelen zodat iemand het je voorleest. Zo hoef je er alleen maar naar te luisteren. Je kunt ook de offline versie downloaden voor als je geen wifi hebt, ook dan krijg je elke dag een nieuwe ‘Tekst van de Dag’. Hier vind je elke dag een kort stukje tekst, van ongeveer vier regels, uit de Bijbel. Er zijn verschillende apps te vinden dus je hebt genoeg keuze. Ook kunnen veel van deze apps je elke dag een herinnering sturen zodat je het niet vergeet een kijkje te nemen voor de dag voorbij is. 

 

De invulbijbel

Bij je (christelijke) boekwinkel in de buurt hebben ze waarschijnlijk niet alleen de ‘normale’ Bijbel maar ook andere keuzes. Zo heb je bijvoorbeeld de tienerbijbel, maar ook interactieve Bijbels. Je kan dan bij bepaalde teksten uit de Bijbel zelf stukjes schrijven of vragen beantwoorden die daarbij horen. Een voorbeeld hiervan is het boek ‘Colour’ van Marije van den Berg en Coby Kremer. Ook heb je Bijbels waarin je voor elke dag een klein stukje tekst hebt. De tekst is dan in wat gemakkelijkere woorden is gegoten zodat je elke dag, bijvoorbeeld voor het slapen gaan, een stukje kunt lezen. 

 

De Art Bible

Dit is misschien niet de kleinste Bijbel om mee te nemen, maar wel heel leuk. Ben je creatief? Dan kan je ook eens googlen op ‘Art Bible’, hier vind je ideeën om met je eigen Bijbel aan de slag te gaan. Je zet je favoriete quotes erin, verft met waterverf over de tekst of maakt er tekeningen bij. Vind je dit zonde om in je eigen Bijbel te doen? Ga dan eens langs bij de kringloop om een tweedehands aan te schaffen. Vind je het moeilijk om het helemaal zelf te bepalen, dan kun je ook in het ‘Kleurboek bij de Bijbel’ aan de slag gaan. Je kunt weer net zo kleuren als toen je een kind was en tegelijkertijd sta je stil bij je geloof door de platen die je inkleurt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.