Christelijke liedjes die aansluiten bij je stemming

Als je na een rotdag eindelijk de trein in stapt om naar huis te gaan of nog eens aan het eten moet beginnen terwijl je er geen zin in hebt, dan kan je wel wat muziek gebruiken. Maar ook als je lekker wilt relaxen of wil dansen. Muziek komt altijd goed uit! En om een keer iets nieuws te luisteren heb ik een aantal christelijke liedjes uitgezocht om te luisteren en om je playlist verder mee aan te vullen.

 

Voor een relaxte sfeer

Hou je van een wat rustigere melodie? Dan kan je eens zoeken naar rustige (gitaar)klanken waar je op de achtergrond naar kan luisteren. Terwijl je dit doet zou je nog een boek kunnen lezen of leren. Een goeie optie hiervoor is de muziek van Joel Vaughn. Hij begon op zijn zevende met zingen in het koor van zijn kerk en zingt nog steeds over het geloof. In het liedje ‘Details’ zingt hij over zijn vertrouwen in God: “I can trust You, You’ll never let me go.” Ook ‘Praying for the same things’ van Evan Craft en ‘Hold it all’ van Allan Scott passen in dit rijtje. 

 

Om op te dansen

Heb je zin om wild rond te dansen in je kamer? Even alle stress los te laten en te dansen zonder dat iemand kijkt? Dan zijn de liedjes ‘Come back home’ van Petey Martin en Lauren Daigle en ‘Clouds are clearing’ van SEU Worship, David Ryan Cook en Hollyn wat voor jou.  In beide nummers zit een beat waarop je los kunt gaan en ze hebben een mooie boodschap. Zo zingen ze in ‘Clouds are clearing’ over het vasthouden van God: “Every hour of every day. God, I need you just the same.”

 

Na een rotdag 

Na een slechte dag heb je misschien het meeste zin om je eigen vertrouwde playlist met neerslachtige nummers aan te zetten. Maar juist na een rotdag is het fijn om naar wat opbeurende muziek te luisteren. ‘Light it up’ van Terrian is een combi tussen een dansnummer en iets rustigs en het is een nummer wat je makkelijk mee kunt zingen. Ook ‘Jesus is coming back’ van Jordan Feliz en ‘Rise Up (Lazarus)’ van CAIN en Zach Williams zorgen ervoor dat je dag hopelijk nog iets beter wordt.

 

Om hardop mee te zingen

Eigenlijk zijn bijna alle liedjes wel geschikt om bij mee te zingen maar hierbij een paar suggesties voor als je hardop mee wilt blèren. Hoe hard, zacht, mooi of lelijk: hier zijn een paar liedjes met zo’n kracht erin dat je wel mee moet zingen. ‘Unstoppable’ van Angie Rose (er zit een Spaans stukje in, een extra uitdaging dus!), ‘Breakthrough’ van Mandisa en als je van rappen houdt kan je luisteren naar ‘Mosaics’ van Joshua Luke Smith en Bianca Rose. Ook is NF een rapper die een aantal liedjes over het geloof heeft gemaakt.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.