Lekker boeie?

Ik doe mijn minor in Boedapest en die is na een halfjaar helaas aan een einde gekomen. Over een week pak ik al mijn spullen en vertrek ik weer naar Nederland. Het is niet zo dat mijn lessen ook pas net zijn afgelopen, die heb ik al sinds december niet meer. Wat, begrijp me niet verkeerd, geweldig is want op deze manier kan ik echt helemaal genieten van de stad voordat ik wegga. Toch is het af en toe ook verschrikkelijk om geen les te hebben. De structuur is namelijk ver te zoeken op dit moment in mijn leven. En zodra ik geen structuur heb dan lijkt het alsof mijn hoofd en alles om me heen ontploft.  

 

Ik loop eigenlijk constant achter de feiten aan. Het is gênant hoe laat ik op appjes reageer, de was is zo lang uitgesteld dat ik verplicht ben om twee verdwaalde verschillende sokken aan te doen en laat ik maar niet beginnen over de motivatie die ik voel om aan mijn deadlines te werken. Die is er namelijk niet. Waarom hebben we dat zo nodig, een routine?

 

Een routine hebben is eigenlijk iets doen zonder erover na te denken schrijft Lienke de Jong, specialist in ochtendroutines, op haar website. Een routine hoeft niet eens iets super groots te zijn. Vraag je je wel eens af of je de deur wel op slot hebt gedraaid? Of je stijltang wel echt uit hebt gedaan? Om jezelf vervolgens zo gek te maken dat je omdraait naar huis om het twee keer te checken. En ja hoor natuurlijk, de deur was echt op slot en die stijltang stond echt uit. Dat zijn allemaal onderdelen van je routine. Handelingen waar je dus niet bij nadenkt.

 

Dus eigenlijk wanneer de structuur ver te zoeken is in mijn leven moet ik simpelweg niet nadenken. Niet invullen voor anderen of ze vinden dat ik te lang niet reageer, niet nadenken over of het moeite kost om je was te doen en gedachten op nul en gewoon achter die laptop gaan zitten.

 

Klinkt iets makkelijker dan de werkelijkheid, maar er zit wel een kern van waarheid in. Het werkt vast om jezelf niet te veel ruimte te geven in gedachten als: ‘je moet echt sporten, want dat heb je te lang niet gedaan.’ of ‘de was moet echt gebeuren, dit kan zo niet langer!’ Ik ga het zelf eens uitproberen. Niet zoveel denken, maar gewoon doen. En als het dan toch niet lukt, lekker boeie? Dan geen routine en ligt je wasmand overvol, wachten je vrienden iets langer op een appje en werk je lekker een andere keer aan je deadline. Dat is toch ook niet het eind van de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.