Is het tijd om op zoek te gaan naar een knuffel?

Hoe oud was je toen je nog sliep met knuffels? Acht? Tien? Ik zelf tot mijn twaalfde. Tot twee maanden terug, toen ik impulsief een knuffel kocht. En dat is erg goed bevallen.

Een knuffel met een knuffel, het klinkt een beetje gênant voor iemand op het hbo, misschien zelfs een beetje eenzaam. Als volwassene slaap je toch al lang niet meer met knuffels. Althans, dat is hoe velen er over denken. Maar niets is minder waar. Uit onderzoek van hotelketen Travelodge blijkt dat 35% van de volwassenen met een knuffel slaapt. Hun reden? Het helpt met ontspannen en in slaap vallen.

Maar toch geven ook veel toe hun knuffel te verbergen voor vrienden en familie. En dat snap ik ook wel. Toen mijn moeder mijn knuffel voor het eerst zag noemde ze het ‘een beetje kinderachtig’. En dat kan ik ook best begrijpen. Maar naast dat iedereen moet doen wat-ie wil, zijn de voordelen ook in onderzoek van de Vrije Universiteit in beeld gebracht. Volgens dat onderzoek kan een knuffeldier mensen met een laag zelfvertrouwen een gerustgesteld gevoel geven, en kunnen angsten rondom dood er ook verlicht door worden.

Dus, ben jij op zoek naar iets om mee in slaap te vallen, je wat rustiger te voelen, of op zoek naar iets om beter mee te kunnen slapen? Dan kan ik het zeker aanraden om naar een lief knuffeldier op zoek te gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.