Iedereen een mondkapje: ‘Wat valt er te verliezen?’

Zo’n twee weken geleden was ik toevallig een middagje in Eindhoven. Een stad die een half jaar geleden nog één van de brandhaarden van het coronavirus was. Maar iets klopte niet; vrijwel niemand droeg een mondkapje. In het midden van het land,  waar corona minder zwaar was, vind ik dat nog wel te begrijpen. Maar in Brabant, waar het eerder nog zo heftig was? Het zette mij aan het denken of mondkapjes nou echt zo nuttig zijn. De minister-president is er in ieder geval duidelijk over met zijn sterke advies om binnen een mondkapje op te doen.

Soms vraag ik mijzelf af of iemand überhaupt wel weet wat nou echt helpt. De ene politicus roept iets, vervolgens gaat de volgende er totaal tegen in en plots komt het RIVM met nieuwe cijfers die weer ergens anders naar wijzen. Ik kan best begrijpen dat Rutte met een advies voor mondkapjes komt, maar ik snap het ook wel als mensen nu niet zeker weten hoe serieus dat is.

Maar is het misschien is verstandiger om toch een mondkapje op te doen, wat valt er te verliezen? Als het ervoor kan zorgen dat je zelf minder snel corona krijgt of dat je het minder snel kan doorgeven, vind ik het best iets wat we als school kunnen doen. Samen ervoor zorgen dat we zo snel mogelijk terug kunnen naar het normaal en weer op school lessen kunnen volgen.

Stel: alle studenten, docenten en medewerkers doen uit hun eigen wil een mondkapje op. Zou de kans dat we eerder weer terug naar school kunnen niet een heel stuk groter worden? Op die manier hoeft school ook niks te verplichten en kunnen we ervan zeker zijn dat het aantal besmettingen op de CHE zo laag mogelijk blijft. Ik denk dat we dat allemaal willen, dus waarom zou jij geen mondkapje opzetten? Ik begin er in ieder geval vandaag mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.