GPW-student Niels kreeg een persoonlijke ontmoeting met God

Vlak voordat de kerstvakantie begon sprak ik met Niels. Hij studeert Godsdienst Pastoraal Werk en voor hem was dat best een logische keuze. Hij vertelt waarom deze opleiding helemaal bij hem past. 

De basis voor Niels’ studie

“Ik ben geboren in Hardenberg en ik ben christelijk opgevoed. Toen ik 17 was ging ik met jongens om die veel drank en drugs gebruikten en na een tijdje besefte ik dat ik dat niet meer wilde. Niet kort daarna ging ik naar de christelijke conferentie ‘New Wine’. Op dat moment ging het geloof echt voor mij leven, het was anders dan dat ik gewend was. Ik vond de kerk namelijk altijd best wel saai, maar nu kreeg ik een persoonlijke ontmoeting met God. Op dat moment stond ik eigenlijk op het punt om te gaan studeren, maar ik besloot eerst een tussenjaar te gaan doen. De bijbelschool ‘Royal Mission’ werd voor een jaar mijn thuis. Ik woonde daar intern en ik heb er heel veel geleerd. Je leert er natuurlijk dingen over de Bijbel, maar ik leerde juist ook veel over mezelf. Ik kwam mezelf in dat jaar best wel tegen.”

“Geloven is een vorm van hopen en vertrouwen”

Praktisch geloven

“Na een jaar werd het voor mij tijd om wel een echte studie te gaan volgen, ik ging in Ede naar een open dag samen met wat mensen van de bijbelschool. Ik wist dat ik de combinatie God, kinderen en sporten heel leuk vond en vervolgens kwam ik uit bij de opleiding GPW. Veel mensen vroegen aan me of het wel een goed idee zou zijn, sommigen dachten dat ik dan weer van m’n geloof zou afraken. Maar het tegendeel is waar. Ik ben een praktisch mens, dus ik kan goed de theorie in de praktijk toepassen. Dat helpt mij ook om geloof te blijven houden. Soms vind ik iets in de theorie wel moeilijk, bijvoorbeeld van die grote vraagstukken, maar als ik het dan in het echt tegenkom helpt mij dat om te blijven geloven. Het is een vorm van hopen en vertrouwen.”

Diepe gesprekken

“Ik vind het hier op school heel chill om met klasgenoten wat te drinken en diepe gesprekken te voeren. Dat past ook wel goed bij deze opleiding en daar horen ook discussies bij natuurlijk. Geloven is namelijk best wel een ding dat met gevoel en mening te maken heeft. Verder vind ik de stages die ik moet lopen heel erg leuk. Zoals ik al aangaf vind ik mezelf wel praktisch, dat is in een stage heel fijn.

Na mijn studie wil ik iets met kinderwerk gaan doen. Verder zie ik het droombeeld van huisje, boompje, beestje ook wel voor me. Hoe dat verder gaat uitpakken zie ik dan wel weer. Eerst maar eens thuis kerst gaan vieren! Lekker met z’n allen eten, en naar de kerk natuurlijk.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.