Gabriëlle volgt haar minor in Zuid-Afrika

Gabriëlle is student Communicatie aan de CHE, maar dit is een ander ‘vrouwen van de CHE’-interview dan normaal. Gabriëlle zit namelijk in Zuid-Afrika en ze vertelt daar alles over; van hoe ze daar terecht kwam tot wat haar doel is.

“Ik ben Gabriëlle, 22 jaar en ik doe de opleiding Communicatie aan de CHE. Ik groeide op in een leuk gezin en ik heb een zus van 13 maanden ouder. We kunnen het altijd goed met elkaar vinden, omdat we maar zo weinig van elkaar schelen.”

Mogelijkheden

“Ik heb voordat ik naar de CHE ging de havo afgerond aan De Passie in Utrecht. Lange tijd twijfelde ik tussen Journalistiek en Communicatie. Ik ging naar beiden voorlichtingen. Journalistiek vond ik aantrekkelijker omdat ik duidelijker voor ogen had welke kant ik uit kon, Communicatie was zó breed en daardoor ook een beetje onduidelijk. Mijn voorkeur ging dus naar Journalistiek, maar iedereen uit mijn omgeving vertelde mij dat Communicatie beter bij mij zou passen. Uiteindelijk heb ik dus op anderen vertrouwd en de knoop doorgehakt om mij in te schrijven voor de studie Communicatie.”

“Op de CHE heb ik vooral veel over mijzelf geleerd. Ik leerde om te denken in mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. Ook vind ik het heel fijn dat ik me altijd kon richten op de dingen die ikzelf leuk vond. PR en reputatiemanagement past helemaal bij mij, persvoorlichting en woordvoering vind ik echt leuk om te doen. Ik merkte dat ik bij elk project, stage of minor me hierop kon richten. Je moet gewoon een beetje zoeken naar mogelijkheden en flexibel zijn, dan kunnen er dingen die eerder uitgesloten leken.”

Zuid-Afrika it is

“En dan natuurlijk Zuid-Afrika. Ik zit momenteel in mijn vierde jaar en moet, net als iedere andere vierdejaars student, minoren volgen. Ik kreeg in maart 2016 een voorlichting over het volgen van minoren in het buitenland. Twee jaar geleden ben ik twee weken naar Zuid-Afrika geweest om mijn vriend op te zoeken die in Port Elizabeth was voor zijn afstudeerstage. Na een aantal dagen was ik zo gefascineerd door het land dat het verlangen langzaam ontstond om tijdens mijn stageperiode ook voor een langere tijd naar Zuid-Afrika te gaan. Toen tijdens de minoren voorlichting bleek dat de CHE ook een partnership heeft met de CPUT (Cape Peninsula University of Cape Town), wist ik direct dat ik mijn minoren in Kaapstad wilde volgen. Zo gezegd, maar niet direct zo gedaan. In Zuid-Afrika zijn de seizoenen anders, dus ook de studiesemesters. Het verschil is een halfjaar, op die manier zou ik niet uitkomen met mijn afstudeerstage en onderzoek. Ik heb toen voorgesteld aan de CHE om die twee om te draaien. Ik zou dan eerst mijn afstudeerstage en onderzoek doen en daarna pas mijn minoren volgen. In principe is dat best wel gek, daarom duurde het ook lang voordat ik toestemming kreeg. Maar vlak voor de zomervakantie was het zover! Ik kreeg van de examencommisie toestemming om eerst af te studeren. Eind december leverde ik mijn scriptie in en 10 januari vloog ik naar Kaapstad.”

Nog meer leren

“Nu zit ik nog voor drie maanden hier in Kaapstad. Ik heb het onwijs naar mijn zin. Ik onderzoek op dit moment de rol van Communicatie in een land dat minder ontwikkeld is. Dat vind ik heel interessant. Als ik terugkom in Nederland ga ik doorstuderen aan de universiteit van Nijmegen. Ik kijk ook daar erg naar uit. Als ik eenmaal al mijn papieren binnen heb en ervaring heb opgedaan bij een PR-bureau wil ik graag als woordvoerder van een organisatie aan de slag. Tot slot wil ik graag nog een tip meegeven; creëer mogelijkheden, want dan kun je je verlangens waarmaken!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.