Dag grote rode flat

Een tijdje geleden kreeg ik een opmerkelijke mail in mijn inbox. ‘Vanwege renovatieplannen moeten we je helaas mededelen dat je je flat uit moet in september.’ Lekker dan. Mogen ze dat überhaupt wel zomaar doen? Helaas wel. Als verwacht kwam hier veel kritiek op. Mijn flatgenoten kwamen in protest en eisten uitleg. Helaas gaan de plannen gewoon door en moet ik op zoek naar een nieuwe woning als ik klaar ben met mijn minor in Boedapest. Nu zat ik te denken: hoe ga ik dit doen?

 

Op het moment woon ik in een grote rode studentenflat waar ik een huis deel met 9 andere huisgenoten. Dankzij de SSH, een organisatie die goedkope studentenwoningen aanbiedt, kon ik ongeveer 3 jaar geleden terecht in mijn grote rode flat. Op dat moment was ik ook precies naar zo’n woning op zoek. Om de hoek bij mijn ouders en omringd door gezelligheid (moet ook wel met 9 huisgenoten). Als je wat ouder wordt, merk je toch dat je prioriteiten wat gaan veranderen. Dan stoort het je meer als de keuken weer niet schoon is of als je huisgenoot de badkamer vol met haren achterlaat. Niks persoonlijks naar mijn huisgenoten, het zijn namelijk allemaal lieverds, maar dat is gewoon puur het nadeel aan met een grote groep wonen. Het wordt heel erg snel vies.

 

Misschien is het dan toch niet zo’n ramp dat ik moet verhuizen als ik behoefte heb aan een andere leef-fase. Maar waar naartoe? Het eerste wat me te binnen schoot was Amsterdam. Een grote stad waar veel gebeurt. Ik houd ervan. Toch ben ik snel van gedachten veranderd toen ik erachter kwam dat je €700 betaald voor een remake van Harry Potter. Wonen in een bezemkast? No thanks.

 

Ik wilde deze column ingaan met een boze en kritische noot naar de SSH, maar na nader onderzoek moet ik toch echt terugkrabbelen. Eigenlijk komen ze met een vrij redelijke oplossing: voorrang op de wachtlijst voor de hospiteeravonden van alle woningen en een verhuiskostenvergoeding van €644,16. Misschien gaat het me dan toch lukken om een huisje te vinden dit aankomende halfjaar met iets minder mensen en een iets schonere keuken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.