Column: Het is weer zo’n dag

Het is een heerlijke maandagochtend, waarin ik had gepland om te gaan sporten. Ik heb het nog niet gedaan, want ik schrijf nu deze column. Maar wellicht dat ik, zodra ik op publiceren heb gedrukt, even m’n sportlegging aantrek. En dat op maandagochtend. Als het daadwerkelijk gebeurt, verdien ik een schouderklopje, daar moeten we het wel over eens zijn. En dat op maandagochtend.
Ik zit middenin een periode van dikke demotivatie en zal daar zeker niet de enige student in zijn. Ik heb maar één of twee dagen in de week school, ik werk twee dagen (die mij het beste uitkomen) en verder doe ik allemaal kleine dingetjes thuis (op het moment dat ik wil). Er zit dus totaal geen ritme of structuur in mijn leven, wat ik tot op bepaalde hoogte geen probleem vind. Ik ben graag flexibel, maar zó flexibel vind ik toch wel heftig. Doordat ik elke dag kan doen wat ik wil op het moment dat ik wil, zakt mijn motivatie net als mijn discipline ver onder zeeniveau. Met zinnen als ‘dit kan straks ook’, ‘dit kan morgen ook’ en ‘waarom zou ik dit überhaupt doen’ is het makkelijk om gratis Disney plus op te zetten en de hele dag films en series te kijken. Ik ben bezig met de hele Marvel collectie (films én series), dus er is genoeg te loeren.
Ik moet een essay schrijven die ontiegelijk veel invloed heeft op mijn afstuderen, maar ik heb zo geen zin. Hoe idioot is dat? Girl, get your priorities straight. Dus gisteravond zette ik met veel frustratie al mijn to do’s op een rijtje en gut, het zijn er te veel. Zoveel dingen die moeten gebeuren waar ik zó geen zin in heb. Dus nu ben jij getuige van het moment dat ik tegen mezelf zeg: verwijder Disney plus nu maar en doe iets nuttigs met het leven. (Maar goed, dan zeg ik terug: het is tot 12 november gratis en dat is morgen. Dus ja, ach ja.)
Tijd om van mijn to do’s mijn toedaloe’s te maken. Voor veel mensen is maandagochtend het verschrikkelijkste moment van de week, maar ik vind het altijd wel een lekker moment. Het is een nieuwe week, nieuwe start, nieuw begin. Klinkt vet cliché. Ik heb ook gehoord dat je jezelf moet filmen, want dan ben je  productiever, omdat je jezelf in de gaten houdt, ofzo? Geen idee, er zit een logica achter.
Het is maandagochtend en ik en pak er maar een yogamat erbij. Ik doe geen yoga. Ik haat yoga, want mijn balans is slechter dan dat van een zeepaardje op het land (misschien moet ik het daarom juist doen?). Ik heb geen idee hoe het evenwicht van een zeepaard werkt trouwens en ik hoef het ook niet per se te weten.
Shit, ik kan m’n sport bh niet vinden. Jammer nou, tijd voor Iron Man 2. Ik ben nog een half jaar student (say what?) en moet er dus ook maar van genieten om zonder schaamte Marvel te kijken. Joejoe, fijne dag allemaal!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.