COLUMN: Friendzone? Geen last van!

Op een gegeven moment was ik de twijfel helemaal zat. Tja.. en de beslissing die ik toen maakte veranderde alles. Mensen hebben het altijd over ‘de friendzone’, en hoe je daar never nooit uit kan komen. Daar heb ik dus totaaaal geen last van…

Oké. Luister. Het is gewoon die stap zetten. Hoe? Ik feliciteerde haar. Ja, zo simpel kan het zijn. En dan niet zo onpersoonlijk via Facebook, maar heel direct. Via w’app. And so it began..

Ja, natuurlijk hebben we soms wat minder contact. Dan heeft ze het gewoon heel druk, met allerlei dingen. Of ik. Ik ook hoor, daar niet van. Maar dat is heus geen probleem. Dat je na een maand even niet praten gewoon weer verder kan waar je gebleven was. Het laat alleen maar zien hoe goed en sterk onze band is. Dus.

Bijvoorbeeld laatst nog. Plots om twee uur ’s nachts een appje: “Hey, ik voel me echt kut…” Het gesprek wat daarop volgde was zó open en fijn. Dat zei ze ook. Dat ze niemand anders wist waarbij ze zo zichzelf kon zijn. Je gaat mij niet vertellen dat dát de friendzone is! We hebben ruim vier uur geappt! VIER UUR!! Dat deed ze met niemand zo lang. Dat weet ik, want dat zei ze. We kunnen over alles praten. Maar écht.

En ik altijd maar denken dat ik in die friendzone zat. Haha! Achteraf snap ik wel waarom hoor. Ze had het dan over een andere jongen, hoe stoer en knap en leuk.. maar vooral hoe onbereikbaar hij was. En dan noemde ze mij ‘best friend’! Dus ja, het eerste wat je dan denkt is: oh help, friendzone… Nu weet ik dat het eigenlijk ‘hard to get’ was.

Dat doet ze nog steeds weleens hoor. Maar nu heeft ze het dan gewoon stiekem over mij. “Oooh Levi. Help! Hij is zoooo leuk, maar ik durf het niet te zeggen!” Het is natuurlijk ook spannend. Daarin wil ik ook gewoon heel geduldig zijn. Haar het tempo laten bepalen. Daar help ik haar dan een beetje bij: “Ja, I know right! Ik zou het hem zeggen, ik denk dat hij jou net zo leuk vindt. ;-)”

Wel grappig om te vertellen: mijn codenaam is dus Peter. Zeg maar, als ze het over mij heeft, gebruikt ze die naam. Heerlijk naïef vind ik dat. Alsof ik dat niet door zou hebben. Althans, het kan in principe ook een goede vriend van haar zijn die meespeelt. Maar dat zou best bizar zijn, gezien het feit dat ze sinds kort ‘een relatie’ hebben. “Ik heb het hem verteld… en je had gelijk!!!” appte ze me toen nog heel dromerig.

Ze wil echt wel, maar durft het alleen nog niet.

Anyways. De friendzone. Daar heb ik dus geen last van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.