Bingewatchen – deze series moét je gezien hebben

We leven in een beeldcultuur en dat is geen verassing meer. De koning van het hedendaagse entertainment is daarmee algemeen bekend, maar nog niet vaak uitgesproken: koning ‘Netflix’ zit alweer enige tijd op de troon.

Netflix biedt ons een relatief groot aanbod aan ten opzichte van de schappelijke prijs van 10,99,- per maand. Sinds enige tijd is Netflix ook begonnen met eigen producties en ook die lopen als een trein. Het is soms lastig kiezen tussen al die verschillende series en diverse films. Toch zijn er een aantal die je écht niet mag missen! Ik ga jullie vijf series voorschotelen die je gezien moet hebben.

  1. 13 Reasons Why

silhouette of person standing on cliff in front of snowed mountainsDe absolute nummer één Netflixproductie blijft ‘13 Reasons Why’. Met inmiddels twee seizoenen en een enorme hoeveelheid aan kijkcijfers is dit een serie die je gezien moet hebben.

De serie gaat in op de zelfmoord van een meisje genaamd Hannah Baker. Ze legt door middel van dertien opnamebandjes uit waarom ze zichzelf van het leven heeft beroofd. Het is een serie die gesprekken opent voor mensen in nood. Er worden ontzettend veel maatschappelijke problemen aangekaart. Het gaat onder andere over pesten, vrouwonvriendelijkheid, geweld, seksuele intimidatie en groepsdruk. Hoe naar het ook is, deze problemen vinden dagelijks plaats. 13 Reasons Why is hiermee absoluut het kijken waard, dus ga er eens goed voor zitten!

  1. Prison Break

person behind mesh fence

Zoek je nou gewoon vermaak, spanning en sensatie dan is ‘Prison Break’ de ultieme optie. Met inmiddels vijf seizoenen blijft deze serie hoog in de kijkcijfers staan. Het verhaal gaat over Michael Scofield, die bewust in de gevangenis beland om zijn ter dood veroordeelde broer te bevrijden. Of dit lukt is nog maar de vraag. Prison Break is een serie die vijf seizoenen lang door middel van onverwachte ontwikkelingen ontzettend boeiend blijft. De eerste vier seizoenen zijn te vinden op Netflix. Hiermee kun je dus weer een poosje vooruit.

3. Suits

person standing near the stairs

Geniet je van drama en heb je een beetje interesse in de juristenwereld, dan is ‘Suits’ het ideaal. De serie draait om een advocatenbedrijf in Manhattan, New York City. De topadvocaat Harvey Specter neemt bij toeval de extreem intelligente Mike Ross aan. Mike Ross heeft daarentegen geen rechtendiploma… Dit is de aftrap van acht boeiende en dramatische seizoenen. Zes van de acht seizoenen staan op Netflix, so you better get started!

assorted-color bottle lot on shelf4. Peaky Blinders

De razend populaire maffiaserie ‘Peaky Blinders’ kan uiteraard ook niet ontbreken. Tommy Shelby (Cillian Murphy) is de baas van de Britse gang ‘The Peaky Blinders’. Samenspannend met andere gangs en in conflict met politieagenten maken The Peaky Blinders ontzettend veel mee. Voor een ruige, historische en kwalitatieve serie ben je bij Peaky Blinders aan het goede adres. Met vier briljante seizoenen van zes afleveringen per stuk ben je er snel door heen. Een lekkere serie voor tussendoor dus!

  1. Homeland

Last but not least is ‘Homeland’ een echte aanrader! Homeland gaat over de zoektocht van de CIA naar Jihadistische kopstukken in het Midden-Oosten na 9/11. De langdurige klopjacht van de CIA destijds, is in Homeland verwikkeld in een zenuwslopend verhaal. Elke aflevering blijft van het begin tot het einde boeiend. Mijn advies: stort je in het verhaal dat je zeven (!) seizoenen lang vasthoudt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.