KookrubriekLifestyleNieuws

MissBaksels: Courgettini met champignonneroomsaus

P1020160

Ik ben zo’n persoon die altijd wel in is voor iets nieuws. Of dat nou een nieuwe smaak is of een leuke gadget. Dit keer was het een juliennesnijder. Ontzettend leuk én makkelijk om te gebruiken, want je maakt er namelijk courgettini mee. Voor de fitgirls en fitboys onder ons, je maakt echt de lekkerste pastavervanger ooit. En voor de pasta- en pizzaliefhebbers, probeer het eens uit! Het zal je verrassen.

P1020159

 

Wat heb je nodig?

  • Een juliennesnijder of spiralizer (je kunt ook een dunschiller gebruiken. Je krijgt dan wel iets dikkere slierten)
  • 1,5 Courgette (voor ongeveer twee personen)
  • Roomsaus. Je kunt het zelf maken, maar een zakje voor roomsaus is niet duur
  • 7/8 Champignons
  • 200 Gram kipfilet (je kunt het natuurlijk ook weglaten)

 

Wat moet je doen?

  1. Spiralize de courgette en zet het opzij. Je hebt het pas weer nodig als de kipfilet gebakken is.P1020148
  2. Snij de kipfilet in stukjes en bak het met een beetje zout en peper.P1020151
  3. Snij de champignons en maak de champignonneroomsaus door de champignons toe te voegen voordat de saus gaat koken.P1020152
  4. Als de kipfilet klaar is, voeg je de courgettini toe aan de pan waar je de kipfilet in hebt gebakken. Bak de courgette mee, maar niet te lang, want anders valt het uit elkaar!P1020154
  5. Doe de courgettini en de kipfilet op een bord en giet er champignonneroomsaus overheen. Je kunt er nu nog tomaatjes aan toevoegen of kaas overheen strooien om het extra lekker te maken.P1020157

Eetsmakelijk!

Er zijn nog zoveel meer manieren waarop je dit recept kunt maken. Ik ben zeker van plan om nog veel te experimenteren met verschillende smaken en misschien gebruik ik ook nog wel een keer wortel! Voor dit recept kun je ook nog verse spinazie gebruiken als je zin hebt in extra veel groente :).

P1020160

Dit recept kostte €1,97 per persoon.

Share:

Reageer