NieuwsTech

Balen! Netflix verhoogt de abo-prijs! (1/2)

pexels-photo-265685

Waarschijnlijk heb jij het, als hard-core Netflix fan, wel gehoord. Zo niet, dan kan dit als een verrassing komen. Netflix, die vrij complete bibliotheek van series en films, verhoogt haar maandprijzen! Balen, hè?

De prijs van het standaard abonnement, wat jij als student waarschijnlijk zal gebruiken, wordt verhoogd met 1 euro per maand, naar 11 euro. Valt dat je mee? Gelukkig maar. Als je het premium abonnement gebruikt (en dat doe je misschien alleen met een maximale lening), dan ga je ook iets meer betalen: van 12 euro naar 14 euro per maand. Bijkomend voordeel: Je hebt toegang tot 4K beeldkwaliteit (!), en: je hele huishouden kijkt op hetzelfde moment naar hun favoriete serie (tot 4 personen). Het basisabonnement, alleen geschikt voor de Dagobert Duck-student, blijft in prijs ongewijzigd.

Maar, daar zit nog iets aan vast: Jij krijgt rond 19 oktober een mailtje op het mailadres van je account. Zodra je dat mailtje ontvangt, heb je een maand de tijd om de nieuwe prijzen te accepteren. Doe je dit niet? Dan wordt je abonnement automatisch opgezegd. Dus ik hoop dat je het mailadres van je keuze nog kan bereiken.

jens-kreuter-85328

Meer geld voor jouw favoriete serie?

Maar waarom verhogen ze nu ineens de prijzen? Wat is de rede dat de hoge heren in Amerika beslissen om de prijzen te verhogen? Dat heeft misschien wel te maken met jouw favoriete serie, in ieder geval met het in de lucht houden van die serie.

Met het opkomende gevaar van nieuwe streamingdiensten als Apple, Hulu, Amazon en Disney, probeert Netflix vooral te investeren in zijn eigen producties, zoals Stranger Things, Narcos, House of Cards en de Marvel Netflix series (Daredevil, Iron Fist etc.). Zit één van jouw favorieten hier tussen? Dan zul je deze prijsverhoging toch met enig genoegen aannemen.

Share:

Reageer