Ooit gehoord van Omegle? Niet om je op een idee te brengen… #warning

Vorige week donderdag was ik bij de Dag van de Respect op de middelbare school bij mij in het dorp. Er werd daar gesproken door onder anderen Terres des Hommes over de gevaren van loverboys en internetmisbruik. Al vrij snel werd duidelijk dat ik, wat dit onderwerp betreft, achter ben gaan lopen sinds dat ik ben gaan studeren…

Nee, dit is geen #MeToo statement, verwacht dat niet. Maar er werd mij tijdens deze middag duidelijk dat de trends op het internet zelfs mij nog wel eens te snel gaan. Tijdens de presentatie kwam de website Omegle ter sprake. Omegle? Ik moest even twee keer navragen hoe je dit nu eigenlijk spelde. Toen ik eens research ging doen, kwam ik er al snel achter waar ik mee te maken had.

Omegle is een anoniem chatprogramma. Dus eigenlijk een soort van Skype. Het is niet: ‘Niels is nu aan het typen’ , maar: ‘Stranger is aan het typen’. Misschien wel handig, denk ik. Maar kijk uit: Het is het criminele circuit wat er heerst. Het is een wespennest van loverboys, pedofielen, terroristen en criminelen.

Misschien is dit niet een echt technologie-bericht. Een leuk app’je of een toffe website is het niet. Maar het is wel een website. Een hele vervelende website, waar je beter niet terecht kunt komen. Pas op voor Omegle. Mocht je nu toch interesse hebben (ik hoop het niet), dan zie je hier een YouTube video die iets van Omegle laat zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.