KookrubriekLifestyle

MissBaksels: Verwentaartje

NK7_8839

Heb je iets meer tijd en wil je iets super-geweldigs-fantastisch – en ook nog iets lekkers – maken? Kies dan voor deze verwentaart! Succes gegarandeerd kan ik je vertellen. Het enige wat je nodig hebt zijn een paar simpele ingrediënten (geen oven!). Oh, en tijd. Opstijven duurt namelijk érg lang.

Wat heb je nodig?

 • 130 gram bastognekoekjes- (Je kunt gewoon de goedkopere versie nemen! Je proeft niet of nauwelijks verschil…)
 • 40 gram boter
 • 2 pakjes Philadelphia original roomkaas (2 keer 200 gram) – (Ik weet niet zeker of er een goedkopere variant is, maar anders kun je natuurlijk net zo goed die optie nemen)
 • 125 gram zure room
 • 2 zakjes vanillesuiker of 2 theelepels vanille extract
 • 60 gram poedersuiker

Voor de garnering

 • Vers fruit/bevroren fruit/jam

Wat moet je doen om deze geweldig lekkere taart te maken?

 1. Neem een diepvrieszak (of een blender) en sla de koekjes tot kruimels. Zorg wel echt dat het kruimels zijn, anders valt de bodem straks makkelijker uit elkaar (ging mis bij mij…).NK7_8803
 2. Smelt de boter en meng dat samen met de koekkruimels. Nu kun je de kruimels verdelen over de bodem van de taartvorm. Het makkelijkste is als je een bakpapiertje op de bodem legt, zodat je de taart er straks beter uit krijgt.
 3. Meng de roomkaas en de zure room tot een glad mengsel. Als je dat hebt gedaan, kun je nu ook de vanille en de poedersuiker toevoegen. Meng dit ongeveer twee minuten.NK7_8806
 4. Voeg het mengsel toe aan de bodem en strijk de bovenkant mooi glad. Nu moet de taart twee uur in de koelkast om op te stijven.

  NK7_8816

 5. Na twee uur kun je de bovenkant nog mooier maken dan dat hij al is! Leg er fruit op, bestrijk hem met jam of bespuit hem met slagroom. Maak er een feestje van!
  NK7_8849

Eet smakelijk!

Tip: Je kan de taart het beste snijden met een warm mes. Zorg wel dat het mes goed afgedroogd is, want een natte taart is minder lekker :).

NK7_8839

Deze taart kostte €4,69. Goedkoper dan een hele taart uit de winkel! En natuurlijk gemaakt met veel liefde.

Share:

Reageer