KookrubriekLifestyle

MissBaksels: Mexicaanse quesadillas

IMG_3870

Hee, hallo! Daar ben ik weer. Ik heb de hele vakantie vooral gedineerd bij mijn ouders, dus ik hoefde even geen studentenmaaltjes te maken. Terug op mijn mooie studentenkamer kan het échte leven weer beginnen. Hoe lekker ik pannenkoeken ook vind, ik besef me toch echt dat ik die niet iedere dag kan eten. Dus vandaag overheerlijke quesadillas. Echt het proberen waard!

IMG_3870

Wat heb je nodig? 

  • 2 Tortilla’s
  • Salsasaus
  • Verschillende groentes (ik gebruikte paprika, champignons en ui)
  • Strooikaas

Wat moet je doen?

  1. Snij de verschillende groentes en bak ze een beetje aan in een pan met wat olie of boter. Als je bijvoorbeeld paprika en champignons gebruikt, moet je de paprika eerst bakken omdat de champignons en minder lange baktijd nodig hebben dan de paprika. IMG_3852
  2. Leg een tortilla in een pan en verdeel ongeveer twee eetlepels salsa over de tortilla.
  3. Verdeel de groentes over de salsa en strooi daar kaas overheen (als je van veel kaas houdt, leef je uit!).IMG_3868
  4. Nu kun je er een andere tortilla bovenop leggen en het geheel een beetje laten aanbakken.
  5. Draai de tortilla wel op tijd om zodat de tortilla’s niet verbranden!
  6. Als de kaas is gesmolten en de tortilla’s zijn knapperig, is de quesadilla klaar. Super makkelijk!IMG_3872

Eetmakelijk!

Het leukste is dat je ontzettend veel verschillende groentes in een quesadilla kunt ‘proppen’. Als je van spinazie of courgette houdt, kun je dat ook goed toevoegen. Voor de vleesliefhebber: spekjes zijn erg lekker in een quesadilla!

 

Dit gerecht kostte: €2,14 voor twee tortilla’s. Natuurlijk heb je nog veel ingrediënten over die voor een volgend gerecht ook kunt gebruiken.

Share:

1 reacties

Reageer