KookrubriekLifestyle

MissBaksels: Homemade Frozen Yoghurt

IMG_3203

Wat willen we allemaal tijdens dit (geweldige) warme weer: ja, dat is inderdaad ijs. Het jammere aan vele ijssoorten is (buiten dat het natuurlijk ongelooflijk lekker is), ontzettend veel suiker bevat. Ik, als goede en gezonde (ahum) student, wilde wel ijs, maar op een gezondere manier. Zo hoef ik me niet schuldig te voelen!

Wat heb je nodig?

  • Bevroren fruit (ongeveer 50 gram)
  • 1 Banaan
  • 2 Schepjes Griekse yoghurt

IMG_3191

Wat moet je doen?

  1. Kies je bevroren fruit en blendt het in een blender. Als het niet goed blendt, moet je er even doorheen gaan met een lepel. Zo gaat het makkelijker.
  2. Doe de  banaan en de twee lepels Griekse yoghurt bij en blendt het nog een keer. Eigenlijk is je Frozen Yoghurt nu al klaar!IMG_3192

Tip: de combinatie bosbessen met banaan is erg lekker, maar als je van pindakaas houdt, kun je dat ook toevoegen. Het enige dat je dan hoeft te doen is een banaan invriezen en dat gebruiken als ‘bevroren fruit’.

IMG_3203

Dit recept kostte: €1,87 (goedkoper én gezonder dan ijs uit een Italiaanse ijssalon!)

Share:

Reageer