MissBaksels: Spinazie-quiche

Vandaag is het officieel de eerste lentedag. Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw en dat zorgt bij mij altijd voor een immense drang om weer lekker in de keuken te staan. Niet iedere student heeft daar zin in (en kan ik me voorstellen), dus vandaag heb ik een heerlijk recept, waarbij het lijkt alsof het nét in een restaurant is gemaakt, maar stiekem zit er nog niet eens een half uurtje tijd in. Moet je nagaan. Zeker proberen dus!

Wat heb je nodig?

  • 1 Rol of pakje bladerdeeg
  • 1 Pak spinazie (ik gebruikte diepvriesspinazie. Het moet wel ontdooit zijn)
  • 200 Gram strooikaas
  • 200 Gram spekjes
  • 3 eieren
  • 1 Eetlepel Italiaanse kruiden (oregano, tijm)

 

Wat moet je doen om deze quiche te maken?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Rol het bladerdeeg uit en bekleed de springvorm met het deeg. Tip: als je de springvorm invet met boter of olie, gaat het bladerdeeg en straks makkelijker van af. Je kunt ook bakpapier gebruiken.
  •  Zorg dat de spinazie ontdooit en uitgelekt is en meng het met de kaas en de spekjes.
  • Klop de eieren schuimig en gooi het samen met de Italiaanse kruiden bij het mengsel.
  • Hussel alles nu nog eens goed door elkaar en gooi het daarna in de springvorm.
  • Zet de quiche voor ongeveer 25 minuten in de oven. De hartige taart is klaar als het bladerdeeg gaar/goudbruin is. Dan zijn de groentes en het ei ook gaar.

Eetsmakelijk!

Deze quiche is ook gemakkelijk vegetarisch te maken. Vervang de spekjes door extra groentes of door vegetarische gehakt. Natuurlijk kun je altijd extra groentes toevoegen. Champignons en paprika zijn bijvoorbeeld erg lekker bij dit recept!

Dit recept kostte: €2,76. Je kunt er wel vaker of met meerdere personen van eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.