App van de maand: Rails NL 3

Elke maand zet ik speciaal voor Ad Rem Online één app centraal. Waarom vind ik dit zo’n mooie of lelijke, handige of juist onhandige app? Vandaag, een nieuw ontdekte app: Rails NL.

Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Je kunt in de App Store en in de Play Store miljoenen apps vinden en daardoor verdwaal je zeker wel eens. Ik heb dat bijvoorbeeld met apps voor het openbaar vervoer. De ene gebruikt de uitgebreide NS-app (die sinds kort ook bussen kan bekijken), de ander gebruikt 9292. Over beide apps is wel het een en ander te doen.

Ik ben als tech-nerd altijd op zoek naar ‘dat ene app’je’ dat iets toevoegt aan het vergemakkelijken van onze reis. Hoe vaak dan ook, hoe lang de reis dan ook duurt. Speciaal voor de mensen die met de trein reizen: De App van de Maand van deze maand: Rails NL 3. Helaas nog wel alleen voor de Apple studenten, want in de Google Play Store is de app niet te vinden.

rails-nl-review-vertrektijden

Als je de app opent, dan krijg je gelijk het dichtstbijzijnde station en de drie treinen die als eerste vertrekken. Vul een eindbestemming in en je ziet de eerste drie reismogelijkheden, mét overstaptijden en tussenstations. Natuurlijk pakt deze app ook automatisch de vertragingen en storingen op, zodat het op ieder moment betrouwbare reisinformatie bevat. Zeker als je vaker één traject bereisd, bijvoorbeeld van Arnhem naar Ede-Wageningen, is deze app echt ontzettend handig. Want je kunt trajecten in je favorieten zetten, zodat je er altijd bij kunt.

Maar, er zit één belangrijk nadeel aan deze leuke, vernieuwde OV-app: Geen bussen. De NS-app liep er ook een hele tijd tegenaan. Mensen en studenten (een speciaal soort mensen) willen, als ze niet met de trein kunnen, niet lopen. De bus heeft ook vaste vertrektijden, die we niet uit ons hoofd leren. Als de makers van Rails NL in hun 4e versie dit ook kunnen integreren, dan hebben we dé volmaakte OV-app.

Oordeel Ad Rem Online: Deze app is voldoende!

+ De mooiste OV-app die we hebben
+ Met de ‘favorieten’ functie is het de perfecte app voor de dagelijkse treinreiziger.
+ De overstaptijden apart laten zien zorgt voor minder rennen op de stations.

GEEN Android app.
Geen bussen te vinden op de app. Jammer. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.